ΗΠΑ: Χρηματοδότηση Ύψους $20 εκατ., Δολαρίων για τη Μείωση του Κόστους Ανάπτυξης της Γεωθερμικής Ενέργειας

ΗΠΑ: Χρηματοδότηση Ύψους $20 εκατ., Δολαρίων για τη Μείωση του Κόστους Ανάπτυξης της Γεωθερμικής Ενέργειας
energia.gr
Δευ, 7 Φεβρουαρίου 2022 - 09:23

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE) ανακοίνωσε σήμερα χρηματοδότηση ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων για τη μείωση του κόστους ανάπτυξης της γεωθερμικής ενέργειας επιδεικνύοντας ταχύτερες τεχνολογίες γεώτρησης για να συντομεύσει το χρόνο που απαιτείται για την ανάπτυξη έργων συνολικά. Η DOE επιδιώκει να μειώσει δραστικά το κόστος της γεωθερμικής γεώτρησης — το οποίο μπορεί να υπερβαίνει το 50% του συνολικού κόστους ενός

έργου. Τα έργα που θα επιλεγούν για επιδείξεις γεώτρησης θα τονώσουν περαιτέρω επενδύσεις στη γεωθερμική ενέργεια, η οποία μπορεί να είναι μια κρίσιμη πηγή ενέργειας μηδενικού άνθρακα που είναι διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο όλο το χρόνο. Αυτή η πρωτοβουλία προωθεί τους στόχους του Προέδρου Μπάιντεν να υποστηρίξει κοινότητες ορυκτών ενέργειας που χτίζουν πάνω στην υπάρχουσα ενεργειακή υποδομή τους για να οδηγήσουν την καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη στις αναδυόμενες βιομηχανίες μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

«Υπάρχει απίστευτη, αναξιοποίητη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τη θερμότητα κάτω από τα πόδια μας για να καλύψουμε τις ενεργειακές μας απαιτήσεις με μια ανανεώσιμη πηγή που μπορεί να βρεθεί σε όλες τις τσέπες αυτής της χώρας», δήλωσε η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Jennifer M. Granholm. «Η χρήση της γεωθερμικής ενέργειας όχι μόνο αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την επίτευξη ενός δικτύου χωρίς άνθρακα έως το 2035, αλλά μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας στις ενεργειακές κοινότητες καθώς η χώρα μεταβαίνει σε καθαρότερες, πιο αξιόπιστες πηγές ενέργειας».

Η πρωτοβουλία Drilling Demos, με επικεφαλής το Γραφείο Γεωθερμικών Τεχνολογιών (GTO) της DOE, βασίζεται στις προόδους της DOE στις τεχνολογίες γεωθερμικής γεώτρησης που εξορθολογίζουν τον χρόνο γεώτρησης και βελτιώνουν τα ποσοστά διείσδυσης στο εργαστήριο. Οι επιδείξεις στο πλαίσιο αυτής της τελευταίας πρωτοβουλίας θα επιταχύνουν τη μεταφορά των εξελίξεων γεωθερμικών γεωτρήσεων από το εργαστήριο στην αγορά.