Ο Μασκ Έδωσε 6 δισ. Δολάρια σε μια Ιστορική Φιλανθρωπική Δωρεά με Άγνωστο Αποδέκτη

Ο Μασκ Έδωσε 6 δισ. Δολάρια σε μια Ιστορική Φιλανθρωπική Δωρεά με Άγνωστο Αποδέκτη
energia.gr
Τετ, 16 Φεβρουαρίου 2022 - 09:09

Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη με καθαρή περιουσία 227 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, έδωσε περισσότερες από πέντε εκατομμύρια μετοχές της Tesla σε φιλανθρωπικούς σκοπούς τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την κατάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC). Αυτό αντιπροσωπεύει μετοχές της Tesla αξίας σχεδόν 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε μια

από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές δωρεές στην ιστορία, ανέφερε το Bloomberg.

Η κατάθεση της SEC δεν αναφέρει το όνομα του παραλήπτη, αλλά πολλοί εικάζουν για το ποιος μπορεί να είναι.

Οι δωρεές - από τις 19 Νοεμβρίου 2021 έως τις 29 Νοεμβρίου 2021 - έγιναν μετά τη φιλοσοφία του Μασκ στο Twitter με τον Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, εκτελεστικό διευθυντή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (WFP).

Τον Οκτώβριο, ο Μασκ είχε πει ότι θα πουλούσε μετοχές της Tesla αξίας 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να λύσει την παγκόσμια πείνα — εάν το WFP μπορεί να εξηγήσει πώς θα το ξόδευε, όπως ανέφερε προηγουμένως η GOBankingRates.

Ο David Beasley, εκτελεστικός διευθυντής του WFP, είπε σε συνέντευξή του στο CNN εκείνη την εποχή ότι οι δισεκατομμυριούχοι πρέπει «να αυξηθούν τώρα». Ο Beasley ανέφερε συγκεκριμένα τους δύο πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, τον Τζεφ Μπέζος και τον Έλον Μασκ, λέγοντας: «6 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουμε 42 εκατομμύρια ανθρώπους που κυριολεκτικά θα πεθάνουν αν δεν τους προσεγγίσουμε. Δεν είναι περίπλοκο».

Στις 30 Οκτωβρίου, ο Δρ Έλι Ντέιβιντ, συνιδρυτής των Deep Instinct και DeepCube, έκανε retweet έναν τίτλο του CNN που παραπέμπει στα σχόλια του Beasley. Ο Μασκ δεν έχασε την ευκαιρία και απάντησε άμεσα:

«Εάν το WFP μπορεί να περιγράψει εδώ στο Twitter πώς ακριβώς θα λύσουν τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια την πείνα στον κόσμο, θα πουλήσω τις μετοχές της Tesla τώρα και θα το κάνω. Αλλά πρέπει να είναι κατάθεση ''ανοιχτού κώδικα'', ώστε το κοινό να βλέπει ακριβώς πώς δαπανώνται τα χρήματα».

Απαντώντας στο ίδιο νήμα, ο Beasley έγραψε στο Twitter: «Ποτέ δεν είπαμε ότι 6 δις $ θα έλυσαν την πείνα στον κόσμο. Αυτή είναι μια εφάπαξ δωρεά για να σωθούν 42 εκατομμύρια ζωές κατά τη διάρκεια αυτής της άνευ προηγουμένου κρίσης πείνας».