Η Iberdrola θα επενδύσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη τριών υπεράκτιων αιολικών συγκροτημάτων στη Μασσαχουσέττη, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ισπανικής εταιρείας ενέργειας, Ignacio Galán, στον κυβερνήτη της αμερικανικής Πολιτείας, Charlie Baker

Κατά τη συνάντηση, ο Galán ανέλυσε επίσης το σχέδιο ανάπτυξης της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες για την περίοδο 2020-2025, το οποίο θα της επιτρέψει να διπλασιάσει τη δυναμικότητά της στην παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να ενισχύσει την απαλλαγή από τις ανθρακούχες πηγές της χώρας.

Η Iberdrola αναπτύσσει 2.800 MW υπεράκτιας αιολικής ισχύος σε τρία διαφορετικά έργα και αναπτύσσει γραμμή διασύνδεσης ισχύος 1.200 MW για τη μεταφορά υδροηλεκτρικής ενέργειας από τον Καναδά. Αθροιστικά, τα έργα της Iberdrola θα καλύψουν το 35 % της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της Πολιτείας της Μασσαχουσέττης με καθαρή και ανταγωνιστική ενέργεια, ενώ θα βοηθήσουν στη δημιουργία περίπου 4.000 θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής τα επόμενα χρόνια, ανέφερε η εταιρεία.

Πρόσφατα ξεκίνησε η κατασκευή του Vineyard Wind One, του πρώτου μεγάλου υπεράκτιου αιολικού πάρκου της εν λόγω αμερικανικής Πολιτείας. Το έργο των 800 MW, που βρίσκεται περίπου 15 μίλια νότια στα ανοικτά του νησιού του Martha’s Vineyard, θα παράγει αρκετή αιολική ενέργεια για να καλύψει τη ζήτηση περισσότερων από 400.000 κατοικιών.