Συμφωνία Ανάμεσα σε RWE σε Tata για την Ανάπτυξη Υπεράκτιων Αιολικών στην Ινδία

Συμφωνία Ανάμεσα σε RWE σε Tata για την Ανάπτυξη Υπεράκτιων Αιολικών στην Ινδία
energia.gr
Τετ, 23 Φεβρουαρίου 2022 - 17:39

Η RWE και η Tata Power υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) για να διερευνήσουν τις δυνατότητες κοινής ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών έργων στην Ινδία. Το μνημόνιο συνεργασίας είναι μεταξύ της υπεράκτιας εταιρείας ανάπτυξης αιολικής ενέργειας RWE Renewables και της Tata Power Renewable Energy Limited, 100% θυγατρικής της Tata Power, μιας από τις μεγαλύτερες ολοκληρωμένες εταιρείες ενέργειας της Ινδίας

Η Ινδία είναι μια «νέα και εξαιρετικά ελκυστική» αγορά για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων με περίπου 7600 km ακτογραμμής. Η ινδική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει στόχο 30 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2030 για να καλύψει τις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες της χώρας, ενώ διεξάγει λεπτομερείς τεχνικές μελέτες και δημιουργεί το ρυθμιστικό πλαίσιο για τη διενέργεια των πρώτων δημοπρασιών για υπεράκτια αιολική ενέργεια στα ανοικτά των ακτών του Ταμίλ Ναντού και του Γκουτζαράτ.

Για να καταστεί δυνατή η δημιουργία μιας υπεράκτιας αιολικής αγοράς στην Ινδία, η RWE και η Tata Power Renewable Energy θα πραγματοποιήσουν τεχνικές και εμπορικές αναλύσεις τοποθεσιών. Επιπλέον, οι εταιρείες θα πραγματοποιήσουν αξιολόγηση της υπεράκτιας αλυσίδας εφοδιασμού αιολικής ενέργειας της Ινδίας και υποστηρικτικών υποδομών, όπως λιμάνια και συνδέσεις με το δίκτυο, για να εντοπίσουν τις τοπικές δυνάμεις και τις απαραίτητες δυνατότητες ανάπτυξης.