Ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της ALUMIL «Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας» στον Διαγωνισμό του ΕΥ

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της ALUMIL «Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας» στον Διαγωνισμό του ΕΥ
energia.gr
Δευ, 14 Μαρτίου 2022 - 18:23

Ο πρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της ALUMIL, Γεώργιος Μυλωνάς αναδείχθηκε "Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας" στο πλαίσιο του διαγωνισμού της EY, Έλληνας "Επιχειρηματίας της Χρονιάς" 2021, μια διάκριση που καθρεφτίζει την πολυετή πορεία της ελληνικής εταιρείας, που ειδικεύεται στα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου και έχει αναλάβει μια σειρά από διεθνούς βεληνεκούς projects μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και τα γραφεία της Google στην Νέα Υόρκη

"Η διάκριση με το βραβείο Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας συνιστά μεγάλη τιμή για εμένα και τους συνεργάτες μου. Το όραμα της ALUMIL για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων πραγματώνεται μέσα από υψηλής ποιότητας συστήματα αλουμινίου, που εξοπλίζουν εμβληματικά έργα σε όλο τον κόσμο", σημείωσε ο κ. Μυλωνάς και πρόσθεσε: "Αυτό αποτελεί και την καλύτερη απόδειξη κατασκευαστικής αριστείας και διαρκούς εξέλιξης. Ευχαριστώ από καρδιάς τη διοργάνωση του θεσμού και την Κριτική Επιτροπή".

Ο "Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας", Γεώργιος Μυλωνάς με καταγωγή από τις Σέρρες, μεγάλωσε σε επιχειρηματικό περιβάλλον και, από πολύ νωρίς, μόλις στα 25 του χρόνια, ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος της οικογενειακής βιομηχανίας αλουμινίου.

Το 1988, αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία, ιδρύοντας την ALUMIL, με έδρα το Κιλκίς. Η επιτυχία ήρθε αμέσως, με ισχυρή ανάπτυξη κάθε χρόνο, ίδρυση των πρώτων θυγατρικών στα Βαλκάνια και εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. 

Το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008 και, στη συνέχεια, η ελληνική δημοσιονομική κρίση, έμελλαν να θέσουν μεγάλες και πολυεπίπεδες προκλήσεις στην πορεία της εταιρείας. Η απάντηση του επιχειρηματία ήταν η επένδυση σε καινοτόμα προϊόντα παγκόσμιας εμβέλειας, στην έρευνα και ανάπτυξη και στη διείσδυση σε νέες αγορές. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην εταιρεία λειτουργεί τμήμα R&D σχεδόν 100 ανθρώπων, που σχεδιάζει αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου και επινοεί συνεχώς νέες λύσεις, ενώ συστήματά της κοσμούν μερικά από τα πιο εξελιγμένα και εμβληματικά κτίρια στον κόσμο. Παράλληλα, η ALUMIL έχει αναπτύξει νέα γραμμή παραγωγής "πράσινου" αλουμινίου, η οποία είναι από τις πιο προηγμένες στην Ευρώπη, ώστε να μπορεί να υλοποιεί έργα σύμφωνα με τις αρχές της αειφόρου δόμησης και της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Με πάνω από 80% ποσοστό εξωστρέφειας, η ALUMIL σήμερα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες βιομηχανίες παραγωγής και επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου στην Ευρώπη και, κυρίως, ανάπτυξης και παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, με ένα πραγματικά παγκόσμιο αποτύπωμα, που εκτείνεται σε 62 χώρες, μέσω 32 θυγατρικών σε όλες τις ηπείρους, 12 εργοστασίων και 2.600 εργαζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θεσμός της EY,  Έλληνας "Επιχειρηματίας της Χρονιάς" αναδεικνύει τον δυναμισμό και τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς το σύνολο των επιχειρήσεων των υποψηφίων που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό, σημείωσαν την περίοδο 2016-2021 αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 67%, και δημιούργησαν 43% περισσότερες νέες θέσεις εργασίας, παρά τον αντίκτυπο των διαφόρων προκλήσεων που κλήθηκαν να διαχειριστούν.

Οι υποψήφιοι επιχειρηματίες, που διακρίθηκαν για τις υψηλές επιδόσεις τους, τον πρωτοποριακό τρόπο σκέψης, τις ηγετικές ικανότητές τους, την αναπτυξιακή δυναμική τους, το καινοτόμο πνεύμα και την κοινωνική ευαισθησία τους, επελέγησαν από την ανεξάρτητη εννεαμελή Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού, υπό την προεδρία του κυρίου Βασίλειου Κάτσου, Προέδρου και Συνιδρυτή της VNKCapital και Έλληνα "Επιχειρηματία της Χρονιάς" 2008.