Θα Συνεχιστούν Αύριο οι Διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου – 250 Χιλ. Πρόσφυγες προς τη Ρωσία - Βομβαρδισμοί σε Ντονέτσκ, Χάρκοβο

Θα Συνεχιστούν Αύριο οι Διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου – 250 Χιλ. Πρόσφυγες προς τη Ρωσία - Βομβαρδισμοί σε Ντονέτσκ, Χάρκοβο
energia.gr
Δευ, 14 Μαρτίου 2022 - 19:25

Οι συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας ολοκληρώθηκαν για τη Δευτέρα και θα συνεχιστούν αύριο Τρίτη, ανέφερε ένας από τους διαπραγματευτές του Κίεβου στο twitter. "Υπήρξε παύση στις διαπραγματεύσεις μέχρι αύριο. Για πρόσθετη επεξεργασία στις υποομάδες εργασίας και αποσαφήνιση των επιμέρους ορισμών. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται", έγραψε ο ουκρανός διαπραγματευτής Mykhailo Podolyak

Περίπου 250.000 πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Ρωσία από την Ουκρανία

Περίπου 250.000 πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Ρωσία από την Ουκρανία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, το οποία αναφέρονται σε δηλώσεις του εκτελούντα χρέη επικεφαλής του υπουργείου Εκτάκτων καταστάσεων.

Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ανακοινώνοντας ότι προέβη στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση, όπως την αποκαλεί, για να αποστρατιωτικοποιήσει και να "αποναζιστικοποιήσει" τον νότιο γείτονα της . Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της στην Δύση χαρακτηρίζουν τον ισχυρισμό αυτό αβάσιμο πρόσχημα για την κήρυξη ενός πολέμου από επιλογή.

Άνοιξε διάδρομος εκκένωσης στη Μαριούπολη - Βομβαρδισμοί σε Ντονέτσκ, Χάρκοβο

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας γνωστοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι η υπό πολιορκία Μαριούπολη είναι "ξεμπλοκαρισμένη" και ότι η κατά κύματα εγκατάλειψη της πόλης από αμάχους που προσπαθούν να διαφύγουν εδώ και μέρες έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Σύμβουλος του γραφείου του δημάρχου στην πόλη της Μαριούπολης λέει ότι οι άμαχοι μπορούν επιτέλους να βγουν από την πόλη μέσω ενός διαδρόμου εκκένωσης — και να κατευθυνθούν προς τη Ζαπορίζια, η οποία βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο.

Ο αξιωματούχος, Πέτρο Αντριουσένκο, είπε ότι από τη 13:00 τοπική ώρα "έχουμε επιβεβαίωση του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός" σε έναν διάδρομο εκκένωσης για "ιδιωτικές μεταφορές κατά μήκος της διαδρομής: Μαριούπολη - Μελεκίνε - Πορτόφσκε - Μανγκούς - Μπερντιάνσκ - Ζαπορίζια".

Το Μπερντιάνσκ βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

Στο Ντονέτσκ οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι ουκρανικό πλήγμα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 16 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 20 στο κέντρο της πόλης Ντονέτσκ. Στον λογαριασμό της στο Telegram, η πολιτοφυλακή άμυνας του Ντονέτσκ δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν ματωμένα πτώματα να κείτονται στον δρόμο εν μέσω ερειπίων, αλλά και ένα μικρό λεωφορείο με σπασμένα τα τζάμια.

Ο δήμαρχος του Χαρκόβου δήλωσε σήμερα ότι η πόλη του σφυροκοπείται ασταμάτητα από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες βάλλουν εναντίον συνοικιών στο κέντρο της, προκαλώντας αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων.

"Βάλλουν εναντίον μας ασταμάτητα", είπε ο δήμαρχος Ιχόρ Τερέκοφ, σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.