Η παραγωγή αιολικής ενέργειας στη Σουηδία αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 70% έως το 2024 σε σύγκριση με το περσινά επίπεδα εν μέσω έκρηξης στις προσθήκες δυναμικότητας, ανέφερε η Σουηδική Υπηρεσία Ενέργειας σε ανάλυση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. Η παραγωγή αιολικής ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί από 27,4 τεραβατώρες (TWh) το 2021 σε 46,9 TWh το 2024, λόγω της ισχυρής επέκτασης

της εγκατεστημένης ισχύος, σύμφωνα με μια εξαμηνιαία πρόβλεψη που δημοσιεύεται από την αρμόδια υπηρεσία.

Το 2021, η Σουηδία εγκατέστησε 2,1 γιγαβάτ (GW) νέας ισχύος αιολικής ενέργειας, που ισοδυναμεί με 6,8 TWh κανονικής ετήσιας παραγωγής, σύμφωνα με τα στοιχεία της βιομηχανίας.

Η συνολική καθαρή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί από 165,7 TWh σε 183,5 TWh κατά την ίδια περίοδο, γεγονός που θα οδηγήσει επίσης σε τριπλασιασμό της ηλιακής παραγωγής από 1,1 TWh σε 3 TWh, σύμφωνα με στοιχεία της Σουηδικής Υπηρεσίας Ενέργειας.

Η υδροηλεκτρική ενέργεια και η πυρηνική ενέργεια θα παραμείνουν οι μεγαλύτερες και η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Σουηδίας, με σταθερές 66 TWh και 52 TWh κατά τη διάρκεια της περιόδου.