Η Σλοβενία ελπίζει να εξασφαλίσει προμήθειες φυσικού αερίου από το Κατάρ για να απαλλαγεί από την εξάρτησή της από τη Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Jernej Vrtovec μετά τη συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους του Κατάρ χθες. Ο Vrtovec και ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ Saad Sherida Al-Kaabi συζήτησαν πώς να μεταφέρουν έως και δύο πλοία φυσικού αερίου του Κατάρ ετησίως στη Σλοβενία μέσω τερματικών σταθμών LNG στη Βόρεια Αδριατική.

 

«Ένα από τα κύρια σημεία της συζήτησης ήταν η ενέργεια […] Η Σλοβενία εξαρτάται πλήρως από τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου. Εάν θέλουμε να διαφοροποιήσουμε την προσφορά, πρέπει να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για να βρούμε πιθανές λύσεις», δήλωσε ο Vrtovec.

Eίπε ότι η χώρα έχει «κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τη διαφοροποίηση των προμηθειών μας σε φυσικό αέριο, καθώς το Κατάρ ενδιαφέρεται επίσης για συνεργασία».

Ο Vrtovec συνόδευε τον Πρόεδρο Borut Pahor σε μια διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ, τη δεύτερη χώρα όπου η Σλοβενία αναζητά φυσικό αέριο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών Anže Logar βρέθηκε στην Αλγερία με την ίδια αποστολή.

euractiv.gr