Ο βρετανικός πάροχος συντάξεων Scottish Widows δεν θα επενδύει πλέον σε αποθέματα καπνού και θα μειώσει περαιτέρω τις επενδύσεις στον άνθρακα καθώς επεκτείνει την υπεύθυνη επενδυτική της στρατηγική, ανέφερε τη Δευτέρα. Η Scottish Widows, μέρος του Lloyds Banking Group (LLOY.L), είπε ότι αυτό πρόσθεσε επιπλέον 1,5 δισεκατομμύρια λίρες (2 δισεκατομμύρια δολάρια) στις εξαιρέσεις της, φέρνοντας συνολικές αποεπενδύσεις από εταιρείες

που θεωρείται ότι αποτελούν απειλή για την περιβαλλοντική, κοινωνική και διακυβέρνηση του παρόχου συντάξεων. ESG) στόχους σε 3 δισεκατομμύρια λίρες.

Η εταιρεία είπε ότι δεν θα επενδύσει σε καμία εταιρεία που θα αντλούσε περισσότερο από το 10% των εσόδων της από τον καπνό, κάτι που, όπως είπε, σήμαινε ότι θα αποκλείονται όλοι οι καπνοβιομηχανίες και οι μεγάλοι διανομείς.

«Βιομηχανίες όπως ο καπνός διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να γίνουν λανθάνοντα περιουσιακά στοιχεία, καθώς αντιμετωπίζουν έντονη πίεση από επενδυτές, ρυθμιστικές αρχές και καταναλωτές και αποτυγχάνουν συνεχώς να αντιμετωπίσουν σωστά τις κοινωνικές επιπτώσεις των προϊόντων τους και εντός της αλυσίδας εφοδιασμού τους», δήλωσε η Maria Nazarova-Doyle. , Σκωτσέζικες Widows επικεφαλής επενδύσεων συντάξεων και υπεύθυνων επενδύσεων.

Η Scottish Widows, η οποία έχει 190 δισεκατομμύρια λίρες σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, είπε επίσης ότι θα μειώσει το όριο για επενδύσεις σε εταιρείες που εξορύσσουν θερμικό άνθρακα και άμμο πίσσας, το πιο βρώμικο από τα ορυκτά καύσιμα, στο 5% των εσόδων από 10%.