Η Holcim αποχωρεί από τη ρωσική αγορά, ανακοίνωσε η μεγαλύτερη εταιρεία τσιμέντου παγκοσμίως, και έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τις δυτικές επιχειρήσεις που εγκαταλείπουν τη χώρα μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία

"Το δ.σ. της Holcim έχει αποφασίσει να ξεκινήσει τη διαδικασία εξόδου από τη ρωσική αγορά, στο πρότυπο των αξιών της εταιρείας, να επιχειρεί με τον πιο υπεύθυνο τρόπο”, ανέφερε η ελβετική εταιρεία σε ανακοίνωση της.

Αυτή η απόφαση εκποίησης των ρωσικών δραστηριοτήτων ακολουθεί προηγούμενες ανακοινώσεις της Holcim για αναστολή όλων των επενδύσεων κεφαλαίου στην αγορά”, πρόσθεσε η εταιρεία.

Η Holcim αποκομίζει περίπου το 1% των πωλήσεων και των λειτουργικών κερδών στη Ρωσία, όπου απασχολεί περίπου 1.500 άτομα. Τώρα ψάχνει για αγοραστή της επιχείρησης.

Η εταιρεία αρχικά διατήρησε σε λειτουργία τις δραστηριότητες της, δηλώνοντας ότι προμηθεύει τα βασικά δομικά υλικά.

"Το δ.σ. εκφράζει την εγκάρδια ανησυχία του για τον τραγικό ανθρώπινο πόνο που εκτυλίσσεται σε ολόκληρη την περιοχή και είναι πλήρως αφοσιωμένο στην υποστήριξη των πληγέντων, των οικογενειών και των κοινοτήτων”, πρόσθεσε η Holcim.