Η κρίση κόστους ζωής αρχίζει να ...δαγκώνει. Χιλιάδες νοικοκυριά κινδυνεύουν να υπερχρεωθούν για τους λογαριασμούς ενέργειας τους μετά την κατάρρευση των ιστοσελίδων μεγάλων προμηθευτών εν μέσω αγώνα δρόμου για την υποβολή των ενδείξεων των μετρητών τους, την παραμονή της αύξησης του ανώτατου ορίου τιμών. Οι χρήστες ενέργειας κλήθηκαν να στείλουν ένδειξη μετρητή χθες, εάν ήθελαν να αποφύγουν

την υπερτιμολόγηση όταν οι τιμές αρχίσουν να ανεβαίνουν από σήμερα 1η Απριλίου. Ωστόσο, χιλιάδες χρήστες έχουν αναφέρει προβλήματα με τις διαδικτυακές υπηρεσίες μεγάλων προμηθευτών, συμπεριλαμβανομένων των SSE και EDF Energy. Η British Gas, η E.On και η Octopus Energy είναι επίσης μεταξύ των sites που παρουσίασαν διακοπές, για τις οποίες η E.On φάνηκε να κατηγορεί τον πρωταθλητή καταναλωτών Martin Lewis σε ένα tweet που είχε πλέον διαγραφεί. Δεν είναι καν ασφαλές στοίχημα για τα νοικοκυριά να βιαστούν να κλειδώσουν το ενεργειακό τους κόστος εν όψει της αύξησης των ανώτατων τιμών, μετά την εκτίναξη των τιμών των ενεργειακών συμφωνιών σταθερού επιτοκίου.

Οι προϋπολογισμοί των νοικοκυριών θα συμπιεστούν περαιτέρω από σήμερα από μια σειρά αυξήσεων τιμών και φόρων. Ο Sir Keir Starmer κατηγόρησε τους Συντηρητικούς για «παθητική» απάντηση στην κρίση κόστους ζωής, καθώς την έθεσε στο επίκεντρο της εκστρατείας των Εργατικών για τις τοπικές εκλογές. Οι αυτοκινητιστές μένουν στα σπίτια τους γιατί φοβούνται ότι θα μείνουν από καύσιμα. Οι αγοραστές προετοιμάζονται για μια απότομη άνοδο στην τιμή των αυγών και των αγγουριών. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να πληρώσουν επιπλέον 1.700 £ ετησίως για τα στεγαστικά τους δάνεια καθώς ένα κύμα φθηνών συμφωνιών σταθερού επιτοκίου ολοκληρώθηκε πριν από πέντε χρόνια. Υπάρχουν δεκάδες παράγοντες που θα επιβαρύνουν τους καταναλωτές με εκατοντάδες λίρες μέχρι το τέλος του έτους.