Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε ότι οι εξαγωγές φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά 27,1% τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, στα 38,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Gazprom, η παραγωγή φυσικού αερίου της εταιρείας τους πρώτους τρεις μήνες του έτους δεν σημείωσε μεταβολή σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ οι εξαγωγές φυσικού αερίου μειώθηκαν. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, η παραγωγή φυσικού αερίου της εταιρείας παρέμεινε αμετάβλητη και έφτασε στα 135 δισ. κυβικά μέτρα (bcm).

Την εν λόγω περίοδο, οι εξαγωγές φυσικού αερίου της εταιρείας προς χώρες εκτός της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) μειώθηκαν κατά 27,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, φτάνοντας τα 38,5 bcm.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι εξαγωγές της εταιρείας προς την Κίνα αυξήθηκαν, ενώ το ποσοστό πληρότητας των υπόγειων εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη ήταν στο επίπεδο του 26%.