Βρετανία: ''Πράσινο Φως'' για Δύο Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα Συνολικής Ισχύος 1500 MW στο Έργο EA Hub στη Βόρεια Θάλασσα

Βρετανία: Πράσινο Φως για Δύο Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα Συνολικής Ισχύος 1500 MW στο Έργο EA Hub στη Βόρεια Θάλασσα
energia.gr
Δευ, 4 Απριλίου 2022 - 11:50

Ο Υπουργός Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής του Ηνωμένου Βασιλείου Kwasi Kwarteng έδωσε το πράσινο φως στην ScottishPower Renewables για δύο υπεράκτια αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 1500 MW στο έργο EA Hub στη Βόρεια Θάλασσα. H άδεια αφορά στα έργα 602 MW East Anglia 1 North και 867 MW East Anglia 2 σε απόφαση που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη Παρασκευή.

 

Ο Kwarteng, ο οποίος έδωσε την έγκριση υπό την επιφύλαξη ορισμένων όρων, συμπεριλαμβανομένων των τροποποιήσεων στις προτεινόμενες εντολές αδειών, είπε ότι υπήρχε «ισχυρή υπόθεση» και για τα δύο έργα.

«Δεδομένης της εθνικής ανάγκης για ανάπτυξη, όπως ορίζεται στα σχετικά NPS, ο Υπουργός Εξωτερικών δεν πιστεύει ότι αυτό αντισταθμίζεται από τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της Προτεινόμενης Ανάπτυξης», ανέφερε μια επιστολή απόφασης για το έργο EA1 North.

«Ο Υπουργός εξέτασε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Προτεινόμενης Ανάπτυξης και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, συνολικά, τα οφέλη της Προτεινόμενης Ανάπτυξης υπερτερούν των αρνητικών επιπτώσεών της», πρόσθεσε μια επιστολή απόφασης για το έργο EA2.

Τα υπεράκτια αιολικά πάρκα θα βρίσκονται στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Αγγλίας, με το EA1 North να διαθέτει έως και 67 ανεμογεννήτριες και το EA2 να αποτελείται από έως και 75 ανεμογεννήτριες, όλες με μέγιστο ύψος άκρων 282 μέτρα.