Πορτογαλία: Στόχος το Μερίδιο των ΑΠΕ στην Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας να Φτάσει στο 80% έως το 2026

Πορτογαλία: Στόχος το Μερίδιο των ΑΠΕ στην Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας να Φτάσει στο 80% έως το 2026
energia.gr
Τετ, 6 Απριλίου 2022 - 11:33

Η Πορτογαλία θα επιχειρήσει να αυξήσει το μερίδιο των ΑΠΕ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο 80% έως το 2026, τέσσερα χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως, ανακοίνωσε η νέα κυβέρνησή της πριν από την τελευταία δημοπρασία ηλιακής ενέργειας της χώρας.

Ο στόχος αποτελεί μια σημαντική επιτάχυνση προς την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα από τον τομέα της ενέργειας της χώρας. μεταξύ 2010 και 2022,όπου το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών στην παραγωγή ρεύματος αυξήθηκε από 41% σε 58%.

«Η Πορτογαλία έχει ήδη λάβει πολύ σημαντικά μέτρα για την ενεργειακή μετάβαση, αλλά η εξέλιξη και η διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία πρέπει απαραίτητα να συνεπάγονται νέα μέτρα», δήλωσε η υπουργός Mariana Vieira da Silva σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Reuters.

Έχοντας κερδίσει τις εκλογές τον Ιανουάριο, τα μέλη του κεντροαριστερού Σοσιαλιστικού Κόμματος ορκίστηκαν την περασμένη Τετάρτη, προτού η νέα κυβέρνηση δημοσιεύσει το πρόγραμμά της την Παρασκευή.

Δημοσιεύματα στην Πορτογαλία αναφέρουν ότι οι πλειοδότες θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της δημοπρασίας την Τρίτη, πριν από τη δημοσίευση των τελικών αποτελεσμάτων στις 19 Απριλίου.