Η Chevron συμφώνησε να ενταχθεί στο Παγκόσμιο Κέντρο Ναυτιλιακής Απανθρακοποίησης (GCMD), όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα, Τετάρτη. Με αυτή την κίνηση, η Chevron στοχεύει να υποστηρίξει τις προσπάθειες του GCMD να αναπτύξει δυνητικά εκτεταμένες τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιτρέπουν τη χρήση της αμμωνίας ως θαλάσσιου καυσίμου και των εμπορικών μέσων για την υιοθέτησή τους

Το GCMD είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε με την υποστήριξη της Ναυτιλιακής και Λιμενικής Αρχής της Σιγκαπούρης. Συνεργάζεται με τη ναυτιλιακή βιομηχανία, σχεδιάζει να τη διεξαγωγή πιλοτικών έργων και δοκιμών και υποστηρίζει καλά σχεδιασμένες πολιτικές και πρότυπα για το κλίμα. 

«Η ναυτιλία είναι ένας τομέας που δύσκολα υποχωρεί και για να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, απαιτείται συνεργασία σε όλη την αλυσίδα αξίας», φέρεται να είπε στη δήλωση η Lynn Loo, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Παγκόσμιου Κέντρου Ναυτιλιακής Απανθρακοποίησης. «Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στους δύο οργανισμούς να συνεργαστούν στενά για τα καύσιμα του μέλλοντος καθώς και για τις τεχνολογίες δέσμευσης άνθρακα, οι οποίες και οι δύο είναι κρίσιμοι παράγοντες που αναμένεται να βοηθήσουν τον κλάδο να ανταποκριθεί στις καθαρές μηδενικές φιλοδοξίες του».

Το 2021, η Chevron ξεκίνησε τη Chevron New Energies για να επιταχύνει τις δραστηριότητες χαμηλών εκπομπών άνθρακα στο υδρογόνο, δέσμευσης, χρήσης και αποθήκευσης άνθρακα, αντισταθμίσεις, καθώς και αναδυόμενες ευκαιρίες ενέργειας, αλλά και την υποστήριξη της συνεχούς εστίασης της Chevron στα ανανεώσιμα καύσιμα και τα προϊόντα.