Πούτιν: Οι «Μη Φιλικές» Χώρες Αποδέχθηκαν πως Δεν Μπορούν να Αποφύγουν τις Ρωσικές Προμήθειες - Ανέφικτη η Ταχεία Μετάβαση στην «Πράσινη» Ενέργεια

Πούτιν: Οι «Μη Φιλικές» Χώρες Αποδέχθηκαν πως Δεν Μπορούν να Αποφύγουν τις Ρωσικές Προμήθειες - Ανέφικτη η Ταχεία Μετάβαση στην «Πράσινη» Ενέργεια
energia.gr
Πεμ, 14 Απριλίου 2022 - 19:23

Η ταχεία μετάβαση στην «πράσινη» ενέργεια δεν είναι εφικτή, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι οι «μη φιλικές» χώρες της Ευρώπης αποδέχθηκαν το γεγονός ότι δεν μπορούν να αποφύγουν τις ρωσικές προμήθειες

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, στο πλαίσιο κυβερνητικού συμβουλίου ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι «οι χώρες της ΕΕ μιλούν για διακοπή του ενεργειακού εφοδιασμού από τη Ρωσία, γεγονός που προκαλεί αύξηση των τιμών και αποσταθεροποίηση της αγοράς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ωστόσο, οι «μη φιλικές χώρες παραδέχονται ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν χωρίς ρωσικούς ενεργειακούς πόρους».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε, επίσης, ότι πρέπει να ξεκινήσει η κατασκευή υποδομών για εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου προς την Ανατολή, καθώς η Ρωσία χρειάζεται να διαφοροποιήσει τις παροχές ενεργειακών προϊόντων της μακριά από την Ευρώπη.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η χώρα του πρέπει να υποκαταστήσει τις εισαγωγές εξοπλισμού για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε ακόμα ότι σχεδιάζει να αυξήσει το μερίδιο των πληρωμών που δέχεται η χώρα του στο εθνικό της νόμισμα, το ρούβλι, ενώ έκανε λόγο για διαταραχές στις πληρωμές για τις εξαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου.