Η Enel σχεδιάζει να επιταχύνει την ανάπτυξή της στην ανανεώσιμη ενέργεια στη Βραζιλία τα επόμενα χρόνια με νέες επενδύσεις σε χερσαίες μονάδες παραγωγής ηλιακής και αιολικής ενέργειας, δήλωσε την Πέμπτη ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Francesco Starace. Η Βραζιλία αντιπροσωπεύει ήδη το 40% της ανάπτυξης της Enel στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Λατινικής Αμερικής, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί καθώς ο όμιλος

αρχίζει να απομακρύνεται από τη ρυπογόνο θερμική παραγωγή και προσθέτει περισσότερη δυναμικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο χαρτοφυλάκιό του, δήλωσε ο Starace.

«Τα επόμενα τρία χρόνια, θα προσθέσουμε 3.000 MW (στη Βραζιλία), που είναι πολύ περισσότερα από ό,τι στο παρελθόν, αλλά θα είναι πολύ περισσότερα τα επόμενα χρόνια, επειδή η επιτάχυνση συνεχίζεται… οι δυνατότητες είναι τεράστιες, έχετε πολύ άνεμο, διάστημα και ηλιακή ακτινοβολία», είπε ο Starace.

Η Enel Green Power, ο βραχίονας παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της ιταλικής εταιρείας, εκμεταλλεύεται περισσότερα από 4.700 MW ανανεώσιμης ενέργειας στη Βραζιλία. Σχεδόν το ήμισυ αυτής της ενέργειας συγκεντρώνεται στην αιολική ενέργεια και το υπόλοιπο κατανέμεται μεταξύ ηλιακών και υδροηλεκτρικών σταθμών.