Ολλανδία: Ξεκινά η Εγκατάσταση Ανεμογεννητριών (Χωρίς Επιδοτήσεις) στο Μεγαλύτερο Αιολικό Πάρκο

Ολλανδία: Ξεκινά η Εγκατάσταση Ανεμογεννητριών (Χωρίς Επιδοτήσεις) στο Μεγαλύτερο Αιολικό Πάρκο
energia.gr
Πεμ, 21 Απριλίου 2022 - 10:51

Το σκάφος jack-up Wind Osprey της Cadeler έφυγε από τις εγκαταστάσεις του Sif στο Maasvlakte 2 στο λιμάνι του Ρότερνταμ, φορτωμένο με την πρώτη παρτίδα ανεμογεννητριών Siemens Gamesa 11 MW που θα εγκατασταθεί στο αιολικό πάρκο Hollandse Kust Zuid 1,5 GW στην ολλανδική Βόρεια Θάλασσα. Το ορόσημο του έργου σηματοδοτεί μια σειρά από πρωτιές για την υπεράκτια αιολική βιομηχανία.

Πρώτον, αυτές θα είναι οι πρώτες ανεμογεννήτριες που θα εγκατασταθούν ποτέ σε ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο χωρίς επιδοτήσεις, καθώς η Vattenfall κατασκευάζει το Hollandse Kust Zuid χωρίς οικονομική βοήθεια από την ολλανδική κυβέρνηση.

Δεύτερον, αυτές οι ανεμογεννήτριες Siemens Gamesa 11 MW θα είναι οι μεγαλύτερες και οι πιο ισχυρές εμπορικές ανεμογεννήτριες που θα εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε αιολικό πάρκο στον κόσμο. Οι ανεμογεννήτριες έχουν διάμετρο ρότορα 200 μέτρα και συνολικό ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι την κορυφή του πτερυγίου 225 μέτρα.

Και τρίτον, αυτό σηματοδοτεί την έναρξη της φάσης εγκατάστασης τουρμπίνας σε αυτό που θα γίνει το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο σε λειτουργία μόλις τεθεί σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2023.