QatarEnergy: Προχώρησε σε Ανάθεση της Τελικής Σύμβασης EPC για το Έργο της Επέκτασης του Νότιου Πεδίου

QatarEnergy: Προχώρησε σε Ανάθεση της Τελικής Σύμβασης EPC για το Έργο της Επέκτασης του Νότιου Πεδίου
energia.gr
Τετ, 4 Μαΐου 2022 - 14:01

Η QatarEnergy προχώρησε σε ανάθεση σύμβασης μελέτης, προμήθειας και εγκατάστασης (EPC) για το Έργο της Επέκτασης του Νότιου Πεδίου (North Field Expansion Project), γεγονός που σηματοδοτεί το τελευταίο σημαντικό ορόσημο για την υλοποίηση του έργου επέκτασης της παραγωγής LNG στο ανατολικό τμήμα του Βόρειου Πεδίου (NFE), με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας παραγωγής LNG του Κατάρ στους 110 εκατομμύρια τόνους ετησίως (MTPA)

Η σύμβαση ανατέθηκε σε κοινοπραξία μεταξύ της Técnicas Reunidas (TR) και της Wison Engineering. Πρόκειται για μια κατ' αποκοπή σύμβαση για την επέκταση των εγκαταστάσεων διαχείρισης, αποθήκευσης και φόρτωσης θείου εντός της βιομηχανικής πόλης του Ras Laffan. 

Αυτές οι εγκαταστάσεις θα υποστηρίξουν τις τέσσερεις νέες μονάδες υγροποίησης της NFE, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν μέχρι τα τέλη του 2025. Η σύμβαση θα περιλαμβάνει επίσης την δυνατότητα για περαιτέρω επέκταση με στόχο την υποστήριξη της παραγωγής θείου για τα δύο επιπλέον μονάδες υγροποίησης στο νότιο τμήμα του Βόρειου Πεδίου (North Field South – NFS), καθώς και για υποδομές υποστήριξης μελλοντικών πρόσθετων μονάδων υγροποίησης. 

Με την εκτέλεση αυτής της σύμβασης EPC, η μόνη εναπομείνασα σημαντική σύμβαση EPC για την παράδοση του Έργου της Επέκτασης του Νότιου Πεδίου, που περιλαμβάνει τα έργα NFE και NFS, είναι η σύμβαση EPC για τις δύο χερσαίες μονάδες επεξεργασίας και υγροποίησης της NFS, η οποία προγραμματίζεται επί του παρόντος να ανατεθεί στο τέλος του 2022. Όταν ολοκληρωθούν, τα έργα NFE και NFS θα αυξήσουν την ικανότητα παραγωγής LNG του Κατάρ από 77 MTPA σήμερα σε 126 MTPA έως το 2027.