Η ArcelorMittal ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη τριμήνου αυξήθηκαν καθώς οι υψηλότερες πωλήσεις χάλυβα, υπερέβησαν την πτώση τω αποστολών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Η μεγαλύτερη εταιρεία χαλυβουργίας της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 4,13 δισ. δολάρια στο τρίμηνο

μέχρι το τέλος Μαρτίου, υψηλότερα από τα 2,29 δισ. δολάρια στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 21,84 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τα 16,19 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, χάρη στις υψηλότερες τιμές χάλυβα, παρά την πτώση στις παραγγελίες, σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2021.

Τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 5,08 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τα 3,24 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, και κοντά στα 5,05 δισ. δολάρια που κατέγραψε στο δ΄ τρίμηνο.

Οι αναλυτές ανέμεναν EBITDA 4,57 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία τόνισε ότι έχει σιγά-σιγά ξεκινήσει τις δραστηριότητές της στην Ουκρανία και αυτή τη στιγμή λειτουργεί μία από τις τρεις υψικάμινους της, στην περιοχή Kryvyi Rih.

Η εταιρεία τώρα αναμένει ότι η κατανάλωση χάλυβα θα συρρικνωθεί ελαφρώς αυτό το έτος, ενώ προηγουμένως ανέμενε αύξηση.

"Παρόλα αυτά, είναι σαφές ότι οι μακροπρόθεσμες θεμελιώδεις προοπτικές για τον χάλυβα είναι θετικές", τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος, Aditya Mittal.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ένα δεύτερο πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών 1 δισ. δολαρίων, με το συνολικό ποσό των αγορών για το 2022 στα 2 δισ. δολάρια μέχρι τώρα.

capital.gr