H εξορυκτική Glencore ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επενδύει 200 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία ανακύκλωσης μπαταριών Li-Cycle Holdings Corp καθώς προσπαθεί να επεκτείνει την προσφορά μετάλλων μπαταριών για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Η ανακύκλωση θεωρείται μια μεγάλη πιθανή νέα πηγή ορυκτών για ηλεκτροκίνητα οχήματα και οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο

ενισχύουν τις προσπάθειες μετατροπής των παλιών μπαταριών σε νέες. Η κυβέρνηση Μπάιντεν στις ΗΠΑ για παράδειγμα, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα διαθέσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της ανακύκλωσης μπαταριών EV. 

Η επένδυση της Glencore με έδρα την Ελβετία θα έρθει με τη μορφή χαρτονομίσματος 200 εκατομμυρίων δολαρίων που είναι μετατρέψιμο σε μετοχικό κεφάλαιο στα 9,95 δολάρια ανά μετοχή, περίπου 38% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Li-Cycle την Τετάρτη.

Η Glencore θα κερδίσει μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Li-Cycle με έδρα το Τορόντο και έχει συμφωνήσει σε μια συμφωνία standstill, η οποία απαγορεύει τις αυτόκλητες προσφορές εξαγοράς.