Ο παγκόσμιος πετρελαϊκός κολοσσός BP φέρεται να πρόκειται να αγοράσει τον τεράστιο κόμβο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ασίας (AREH), ισχύος 26 GW, ένα από τα μεγαλύτερα έργα πράσινου υδρογόνου στον κόσμο. Αναμένεται μια ανακοίνωση για το μέλλον της AREH αυτή την εβδομάδα καθώς αργά τη Δευτέρα δημοσίευμα του The Australian, ανέφερε ότι η BP θα έπαιρνε ένα «σημαντικό μερίδιο»

στο έργο του οποίου οι ιδιοκτήτες περιλαμβάνουν επί του παρόντος την Intercontinental Energy, την CWP Global, τη Vestas και την Macquarie Group.

Σύμφωνα με το The Australian, η BP πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα την επένδυση στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για το Υδρογόνο στο Ρότερνταμ αυτή την εβδομάδα.

Αυτό θα ήταν λογικό, δεδομένου ότι η υπουργός υδρογόνου της WA, Alannah MacTiernan, μια από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από την πράσινη βιομηχανία υδρογόνου στην πολιτεία, παρευρίσκεται επίσης σε αυτό το συνέδριο.

Η εμφάνιση της BP στο AREH θα ήταν μια σημαντική εξέλιξη για το ίδιο το έργο, το οποίο στο παρελθόν είχε στοχεύσει ιαπωνικές γεννήτριες άνθρακα ως έναν από τους αγοραστές πράσινης αμμωνίας που παράγεται από το έργο, καθώς και για την ίδια την BP.