Οι τιμές του αργού βυθίστηκαν περαιτέρω καθώς το δολάριο ΗΠΑ σημείωσε άνοδο και ο υψηλότερος πληθωρισμός δημιούργησε ανησυχίες για ασθενέστερη οικονομική ανάπτυξη. Αυτό συμβαίνει καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ για κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν συναντήθηκε με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Ορμπάν για να συζητήσουν την απροθυμία του τελευταίου να συμμετάσχει σε πρόταση για απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου εντός έξι μηνών.

Την ίδια ώρα η βιομηχανία ενέργειας συνέχισε να εκφράζει ανησυχίες. Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας προειδοποίησε ότι ολόκληρη η ενεργειακή αγορά εξαντλείται. Ο ομόλογός του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρόσθεσε ότι χωρίς περισσότερες παγκόσμιες επενδύσεις, ο ΟΠΕΚ+ δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθεί επαρκή αποθέματα πετρελαίου όταν η ζήτηση ανακάμψει πλήρως από την πανδημία.

Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ μείωσε την πρόβλεψή της για την εγχώρια παραγωγή στα 11,9 mb/d, καθώς τα γεωτρύπανα των ΗΠΑ αύξησαν την παραγωγή με βραδύτερο ρυθμό. Ενώ οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν, οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Η μέση τιμή της βενζίνης έφτασε τα 4,374 δολ/γαλόνι, ενώ το ντίζελ σημείωσε ρεκόρ 5,55 δολ/γαλόνι. Τα χαμηλά αποθέματα εν μέσω της απομόνωσης της Ρωσίας από την αγορά διύλισης ήταν οι κύριοι μοχλοί.

Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου εκτινάχθηκαν καθώς η Ουκρανία προειδοποίησε για πιθανή διακοπή της ροής φυσικού αερίου εν μέσω του πολέμου με τη Ρωσία. Τα προθεσμιακά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ολλανδίας σημείωσαν άνοδο έως και 8% , αγγίζοντας για λίγο τα 100 EUR/MWh. Η Ρωσία παρέχει το 40% της ζήτησης φυσικού αερίου της ΕΕ, με περίπου το ένα τρίτο αυτής να διέρχεται από την Ουκρανία. Οι ρωσικές δυνάμεις διέκοψαν τις επιχειρήσεις σε σταθμό συμπίεσης στη Sokhranivka, ένα από τα δύο διασυνοριακά σημεία που διαχειρίζονται ρωσικό αέριο. Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με το εάν ο πάροχος δικτύου της Ουκρανίας μπορεί να μεταβεί στο δεύτερο σημείο εισόδου, το Sudzha. Αυτή η ανανεωμένη απειλή διακοπής του εφοδιασμού έχει απομακρύνει την ασθενή ζήτηση φυσικού αερίου στην Κίνα και τον ήπιο καιρό στην Ευρώπη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης LNG της Βόρειας Ασίας παρέμειναν σταθερά καθώς η αγορά αντισταθμίζει την ασθενή ζήτηση στην Κίνα έναντι του αυξημένου ενδιαφέροντος από άλλους Ασιάτες καταναλωτές. Η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία λέγεται ότι κάνουν σχέδια για να βρουν περισσότερα φορτία για το καλοκαίρι. Η Ινδία δραστηριοποιείται επίσης στην αγορά εν μέσω ενός θανατηφόρου καύσωνα. Ωστόσο, η βιομηχανική ζήτηση στην κινεζική επαρχία Jiangsu μειώθηκε κατά 43% ετησίως τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ενέργειας.

Οι τιμές του ασιατικού άνθρακα παρέμειναν σταθερές αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η ινδική παραγωγή άνθρακα αυξήθηκε 29% ετησίως στα 66,58 εκατομμύρια τόνους τον Απρίλιο. Παρόλα αυτά, η χώρα εξακολουθεί να πλήττεται από μια κρίση ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία έχει δει την κυβέρνησή της να διατάσσει εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα που λειτουργούν με εισαγόμενα καύσιμα να λειτουργούν με πλήρη δυναμικότητα.

Οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος επέκτεινε τις πρόσφατες απώλειες εν μέσω ενδείξεων ότι η ζήτηση επηρεάζεται από τον αδύναμο τομέα ακινήτων της Κίνας και τους συνεχιζόμενους περιορισμούς του ιού. Η Sunac China Holdings, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων της χώρας, θα μπορούσε να χρεοκοπήσει τα ομόλογά της σε δολάρια. Δύο άλλοι κατασκευαστές ακινήτων καθυστερούν επίσης τις πληρωμές του χρέους. Αυτό προστίθεται στους περιορισμούς του COVID-19 που επιβαρύνουν την οικονομική δραστηριότητα. Ενώ οι κινεζικές αρχές έχουν δεσμευτεί να λάβουν μέτρα για να στηρίξουν την ανάπτυξη, ελάχιστες λεπτομέρειες έχουν δοθεί. Ακόμα κι αν έρθει, η αγορά ανησυχεί όλο και περισσότερο ότι δεν θα είναι αρκετό για να αντισταθμίσει τις απώλειες που παρατηρήθηκαν πρόσφατα.

Οι ανησυχίες για την ανάπτυξη επηρέασαν επίσης το κλίμα στον τομέα των βασικών μετάλλων. Ο χαλκός ήταν μεταξύ των μετάλλων που διέγραψαν τα κέρδη για να κλείσουν χαμηλότερα στο LME, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις οικονομικές επιπτώσεις από τα αυστηρά lockdown COVID-19 στην Κίνα. Αυτοί οι περιορισμοί θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο αυστηροί, με ορισμένες γειτονιές της Σαγκάης να ανακοινώνουν αρκετά χρονικά διαστήματα, εάν οι κάτοικοι επιτρέπονται έξω. Ο χρυσός σημείωσε επίσης πτώση καθώς η ενίσχυση του USD επιβάρυνε τη ζήτηση των επενδυτών.