Άδειες Ισχύος 6-8 GW θα Προκηρυχθούν στον Πρώτο Διαγωνισμό Υπεράκτιων Αιολικών της Πορτογαλίας

Άδειες Ισχύος 6-8 GW θα Προκηρυχθούν στον Πρώτο Διαγωνισμό Υπεράκτιων Αιολικών της Πορτογαλίας
energia.gr
Παρ, 3 Ιουνίου 2022 - 17:23

Το 2023, η Πορτογαλία σχεδιάζει να χορηγήσει άδειες για 6–8 GW υπεράκτιας αιολικής ισχύος, διπλάσια από τα μέχρι τώρα σχέδια για 3–4 GW, γράφουν πολλά μέσα ενημέρωσης της χώρας, όπως το Renews και το Offshorewind.biz

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος υπουργός Ενέργειας Ζοάο Γκαλάμπα φέρεται να αποκάλυψε τα σχέδια αυτά σε ένα συνέδριο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο Αμβούργο της Γερμανίας. Ο Γκαλάμπα είπε ότι ο διαγωνισμός θα είναι πιο περίπλοκος από άλλους, λόγω του ότι συνεπάγεται σχέδια βιομηχανοποίησης λιμένων. Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να αναβάλει τη διαδικασία για το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με το αρχικό σχεδιασμό, ο διαγωνισμός, ο πρώτος για υπεράκτια αιολικά στην Πορτογαλία, επρόκειτο να λάβει χώρα αυτό το καλοκαίρι.

Επιπλέον, ο Γκαλάμπα λέγεται ότι ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση της Πορτογαλίας συναντήθηκε με εκπροσώπους των εταιρειών Ørsted, Iberdrola, EDP/Engie και αρκετούς «παίκτες» της γερμανικής αγοράς – που, όμως, δεν κατονομάζονται - για να συζητήσουν τη δημιουργία υπεράκτιων αιολικών.