Οι Αρχές της Πολωνίας Επιτρέπουν στους Πολίτες τη Συλλογή Δασικής Ξυλείας για Θέρμανση Ενώ οι Τιμές Ενέργειας Καλπάζουν

Οι Αρχές της Πολωνίας Επιτρέπουν στους Πολίτες τη Συλλογή Δασικής Ξυλείας για Θέρμανση Ενώ οι Τιμές Ενέργειας Καλπάζουν
energia.gr
Τρι, 7 Ιουνίου 2022 - 17:03

Οι πολωνικές αρχές και η κρατική δασική υπηρεσία της Πολωνίας ενημέρωσαν, την περασμένη Παρασκευή, τους Πολωνούς πολίτες ότι μπορούν να μαζέψουν καυσόξυλα από τα δάση για να ζεσταθούν καθώς παρατηρείται ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους. Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Κλίματος και Ενέργειας της χώρας Έντουαρντ Σιάρκα σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να διευκολύνει τους ανθρώπους να συλλέγουν καυσόξυλα ώστε να αντέξουν τους όλο και πιο δυσβάστακτους λογαριασμούς ενέργειας και τις ελλείψεις άνθρακα

«Είναι πάντα δυνατό, με τη συγκατάθεση των δασολόγων, να μαζεύονται κλαδιά για καύσιμα», είπε ο Σιάρκα. Σημείωσε ότι φέτος, εν μέσω «του πολέμου στην Ουκρανία και της αναταραχής στην αγορά ενέργειας», έχουν αυξηθεί οι έρευνες προς τις τοπικές δασικές μονάδες σχετικά με την απόκτηση άδειας συλλογής καυσόξυλων.

«Προτεραιότητά μας ήταν να διασφαλίσουμε ότι οι τοπικές κοινωνίες έχουν το προβάδισμα στην αυτοπρομήθεια ξύλου», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός. Η πολωνική κυβέρνηση κατηγορεί τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία για αύξηση του κόστους, αποκαλώντας την "Putinflacja" - ή "Putinflacja".

Μιλώντας στο Polsat της Πολωνίας, ο εκπρόσωπος των κρατικών δασών Michal Gzowski υπενθύμισε σε όσους επιθυμούν να μαζέψουν τέτοια ξύλα ότι πρέπει πρώτα να λάβουν άδεια από την τοπική δασική μονάδα - «ακόμα και ένα τηλεφώνημα αρκεί» - και ότι μπορούν να πάρουν μόνο ξύλα που είναι «ήδη ψέματα». στο ΕΔΑΦΟΣ'. Δεν μπορούν να κόψουν δέντρα, πρόσθεσε ο Gzowski.