Το Ηνωμένο Βασίλειο ιδρύει την Floating Offshore Wind Task Force επιδιώκοντας να τεθεί στην πρωτοπορία της καινοτόμου τεχνολογίας των πλωτών αιολικών, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η RenewableUK, εμπορική ένωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας. Η RenewableUK και η Offshore Renewable Energy Catapult συνεργάστηκαν με τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σκωτίας και της Ουαλίας για τη δημιουργία της ειδικής ομάδας

Ο νέος οργανισμός θα περιλαμβάνει κορυφαίες εταιρείες που εργάζονται με πλωτά αιολικά σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ανώτερους εκπροσώπους από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις αποκεντρωμένες κυβερνήσεις και βασικούς φορείς, όπως το The Crown Estate και το Crown Estate Scotland.

Ο αρχικός στόχος της Floating Offshore Wind Task Force θα είναι να καθορίσει το εύρος των ευκαιριών για τη βιομηχανία και να συντάξει μια περιεκτική έκθεση σχετικά με τον καλύτερο τρόπο αξιοποίησης της ενέργειας από υπεράκτιες πηγές.

Αρχικά, η ομάδα θα αναλύσει πόσο γρήγορα μπορεί να κατασκευαστεί επιπλέον χωρητικότητα στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου και θα ποσοτικοποιήσει τις πιθανές επενδύσεις που απαιτούνται σε λιμάνια και υποδομές της χώρας για την κάλυψη αυτής της ζήτησης, μέχρι το φθινόπωρο.

Η ομάδα εργασίας «θα παρέχει σαφή στοιχεία σχετικά με τις στρατηγικές επενδύσεις που χρειάζεται το Ηνωμένο Βασίλειο για να αναπτύξει και να παραδώσει μια εντελώς νέα βιομηχανία, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και αναζωογονώντας λιμάνια και παράκτιες κοινότητες σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο CEO της RenewableUK, Dan McGrail.