Η Αυστρία θα Στηρίξει με 400 εκατ. Ευρώ τις Εταιρείες που Πλήττονται από την Έξοδο από το Ρωσικό Φυσικό Αέριο

Η Αυστρία θα Στηρίξει με 400 εκατ. Ευρώ τις Εταιρείες που Πλήττονται από την Έξοδο από το Ρωσικό Φυσικό Αέριο
energia.gr
Τετ, 8 Ιουνίου 2022 - 11:14

Η αυστριακή κυβέρνηση θα καλύψει το πρόσθετο κόστος που προκύπτει από τη διαφοροποίηση των προμηθευτών φυσικού αερίου και την ανανέωση των υποδομών, εκταμιεύοντας 100 εκατ. ευρώ σε εταιρείες ετησίως, από το 2022 έως το 2025. «Θέλουμε να μειώσουμε την εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και να στηρίξουμε τις εταιρείες

που μετασχηματίζονται», δήλωσε η Τάνια Γκραφ, εκπρόσωπος για θέματα ενέργειας του συντηρητικού ÖVP.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός του ÖVP και των Πρασίνων είχε υπερψηφίσει τον νόμο την Τρίτη. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν τη διαδικασία βιαστική, καθώς ο νόμος ήταν μια αιφνιδιαστική προσθήκη της τελευταίας στιγμής στην ημερήσια διάταξη.

Ήταν μια «επιχείρηση με νύχτα και ομίχλη», δήλωσε ο Αλόις Σκρολ, εκπρόσωπος για θέματα ενέργειας του αντιπολιτευόμενου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPÖ.

«Οι εταιρείες φυσικού αερίου που ήδη επωφελούνται από τις υψηλές τιμές ενέργειας κερδίζουν τώρα επιπλέον 400 εκατ. ευρώ σε επιδοτήσεις», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το κυβερνών ÖVP, ο βραχυπρόθεσμος χαρακτήρας του νόμου ήταν συνέπεια της τελειοποίησης της τελευταίας στιγμής, δήλωσε ο Πέτερ Χάουμπνερ, πρόεδρος της επιτροπής οικονομίας και νομοθέτης του ÖVP.

euractiv.gr