Κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022, οι ΗΠΑ εξήγαγαν το 74% του LNG τους στην Ευρώπη, ενώ πέρυσι εξήγαγαν κατά μέσο όρο το 34%, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA) η οποία δημοσίευσε πρόσφατα τις μηνιαίες εκτιμήσεις Φυσικού Αερίου και EIA για τον Απρίλιο. 2022

Το 2020 και το 2021, η Ασία ήταν ο κύριος προορισμός για τις εξαγωγές LNG των ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ήμισυ των συνολικών εξαγωγών. Οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ ήταν κατά μέσο όρο 11,5 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcf/d) κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022, αύξηση 18% σε σύγκριση με τον ετήσιο μέσο όρο του 2021. Η αύξηση των εξαγωγών LNG των ΗΠΑ προήλθε από την πρόσθετη εξαγωγική ικανότητα από το Sabine Pass Train 6 και τα πρώτα πέντε μπλοκ Calcasieu Pass που μπήκαν σε διαδικασία παραγωγής φέτος καθώς και από την υψηλή ζήτηση LNG, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Από τον Δεκέμβριο του 2021, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο εισάγουν επίπεδα ρεκόρ LNG, κυρίως λόγω των χαμηλών αποθεμάτων αποθήκευσης φυσικού αερίου.

Οι υψηλές τιμές σποτ για το φυσικό αέριο στους ευρωπαϊκούς κόμβους συναλλαγών παρείχαν κίνητρα στους συμμετέχοντες στην παγκόσμια αγορά LNG με ευελιξία προορισμού στα συμβόλαιά τους να παραδώσουν περισσότερες προμήθειες LNG στην Ευρώπη. Οι πρόσθετες εισαγωγές LNG στην Ευρώπη και ο ήπιος χειμώνας αντιστάθμισαν τις χαμηλότερες εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ έγιναν ο μεγαλύτερος προμηθευτής LNG στην ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2021, αντιπροσωπεύοντας το 26% των συνολικών εισαγωγών.

Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022, οι εισαγωγές LNG από τις ΗΠΑ προς την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο υπερτριπλασιάστηκαν, σε σύγκριση με το 2021, κατά μέσο όρο 7,3 bcf/d και αντιπροσωπεύουν το 49% των συνολικών εισαγωγών, σύμφωνα με στοιχεία του CEDIGAZ, το διεθνή οργανισμό που εξειδικεύεται στις πληροφορίες σχετικά με τον τομέα του φυσικού αερίου.

Οι εισαγωγές LNG από τη Ρωσία και το Κατάρ προς την Ευρώπη αντιπροσώπευαν το 14% η κάθε χώρα - 2,1 bBcf/ημέρα.

Κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022, οι εξαγωγές LNG από τις ΗΠΑ στην Ασία μειώθηκαν κατά 51%, κατά μέσο όρο 2,3 bcf/ημέρα σε σύγκριση με 4,6 bcf/d - ετήσιος μέσος όρος το 2021.

Η Κίνα και η Νότια Κορέα ήταν οι κορυφαίοι προορισμοί για τις εξαγωγές LNG των ΗΠΑ το 2021. Φέτος, ωστόσο, η Κίνα έχει λάβει μόνο έξι φορτία LNG από τις ΗΠΑ για το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2022 - 0,2 bcf / ημέρα, σε σύγκριση με 1,2 bcf / ημέρα το 2021 - λόγω των περιοριστικών μέτρων που σχετίζονται με την πανδημία, καθώς και του ήπιου χειμώνα αλλά και των υψηλών τιμών σποτ που προκαλούν και αντίστοιχα, μειωμένη ζήτηση για εισαγωγές.