Mελέτη: Το Λονδίνο Πιθανότατα θα Έχει τον Καιρό της Βαρκελώνης το 2050

Mελέτη: Το Λονδίνο Πιθανότατα θα Έχει τον Καιρό της Βαρκελώνης το 2050
Τρι, 28 Ιουνίου 2022 - 13:59

Μια σημαντική μελέτη για την κλιματική αλλαγή διαπίστωσε ότι ο καιρός του Λονδίνου θα μπορούσε να μοιάζει περισσότερο με τον καιρό της Βαρκελώνης μέχρι το 2050. Παρόλο που αυτό μπορεί να ακούγεται σαν όνειρο στην αρχή για τους Λονδρέζους, η αλλαγή θα μπορούσε να μετατραπεί σε εφιάλτη καθώς θα συνοδευόταν επίσης από εκτάσεις έντονης ξηρασίας καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις

τους υγρούς μήνες, δυνητικά προκαλούν πολλές πτυχές της ζωής στην πόλη, όπως αναφέρεται στο www.weforum.org.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε 520 μεγάλες πόλεις και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Plos One. Το πιο ανησυχητικό εύρημα ήταν ότι οι κάτοικοι περίπου στο ένα πέμπτο όλων των πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της Τζακάρτα, της Σιγκαπούρης και της Κουάλα Λουμπούρ, θα βιώσουν κλιματικές συνθήκες που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ σε καμία μεγάλη πόλη.

Μέχρι το 2050, προβλέπεται ότι η Μαδρίτη θα αισθάνεται σαν την Τεχεράνη του Ιράν, το Ελσίνκι θα αισθάνεται περισσότερο σαν τη Βουδαπέστη, το Σιάτλ θα αισθάνεται σαν τη Ρώμη και το κλίμα της Νέας Υόρκης θα μοιάζει περισσότερο με το κλίμα της Βιρτζίνια Μπιτς. Η αύξηση στις μέσες θερμοκρασίες του καλοκαιριού ήταν μόνο ένας παράγοντας που εξέτασαν οι ερευνητές της κλιματικής αλλαγής για τις συγκρίσεις των πόλεων τους. Θα είναι ένα από τα υψηλότερα στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, με τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες κατά 7,6 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες έως το 2050 και το κλίμα να μοιάζει περισσότερο με τα Σκόπια, στη Βόρεια Μακεδονία. Το Βερολίνο και το Παρίσι αναμένεται να δουν τον θερμότερο μήνα τους να γίνεται περισσότερο από 6° Κελσίου θερμότερος κατά μέσο όρο και τα κλίματά τους να μετατρέπονται σε αυτά που παρατηρούνται σήμερα στην Καμπέρα της Αυστραλίας και στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, αντίστοιχα.