Aθρόες Εισαγωγές Αερίου από την Ισπανία για να Ανταποκριθεί στην Αυξημένη Ζήτηση Ισχύος

Aθρόες Εισαγωγές Αερίου από την Ισπανία για να Ανταποκριθεί στην Αυξημένη Ζήτηση Ισχύος
energia.gr
Παρ, 15 Ιουλίου 2022 - 08:50

Νέο ρεκόρ σημείωσε η ζήτηση φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ισπανία, την Τετάρτη, 13 Ιουλίου, καθώς η χώρα πλήττεται από ένα από τα χειρότερα κύματα καύσωνα, όπως ανακοίνωσε χθες, ο Διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, Enagas και αναμετέδωσε το Reuters.

Οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου στην Ισπανία παρέλαβαν 803,8 γιγαβατώρες την Τετάρτη, ξεπερνώντας τα προηγούμενα ρεκόρ των 770 GWh και 764 GWh που είχαν επιτευχθεί στις 16 και 15 Ιουνίου αντίστοιχα.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Ισπανία οδήγησαν σε αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και σε χαμηλή υδραυλική, αιολική και φωτοβολταϊκή και ηλιοθερμική παραγωγή, λόγω της ομίχλης, καθώς και σε αύξηση των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, αναφέρει η Enagas σε ανακοίνωσή της.

Η Ισπανία διανύει το δεύτερο κύμα καύσωνα φέτος με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 44 βαθμούς Κελσίου, ιδίως στο νότιο τμήμα της χώρας.

Σε μια προσπάθεια να μειώσουν τον αντίκτυπο των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, Ισπανία και Πορτογαλία ξεκίνησαν να επιδοτούν προσωρινά το κόστος παραγωγής των μονάδων ορυκτών καυσίμων, ενώ στα μακροπρόθεσμα σχέδιά τους περιλαμβάνεται η ανάπτυξη περισσότερης ανανεώσιμης ισχύος.