Η φινλανδική κυβέρνηση ενέκρινε τη μίσθωση κρατικών θαλάσσιων περιοχών για δύο υπεράκτια αιολικά έργα εμπορικής κλίμακας, το ένα στις ακτές του Korsnäs και το άλλο στα ανοιχτά του Tahkoluoto, στο Pori. Αυτές οι άδειες μίσθωσης για υπεράκτιες αιολικές περιοχές είναι οι πρώτες στο είδος τους για τη Φινλανδία, τον Metsahallitus, τον διαχειριστή των κρατικών χερσαίων και υδάτινων περιοχών 

της Φινλανδίας, καθώς και τον εκμισθωτή αυτών των περιοχών, ανέφερε η υπηρεσία.

Οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης βασίζονται στον νόμο για το δικαίωμα μεταβίβασης κρατικών ακινήτων και στον νόμο για το Metsähallitus. Στη συζήτηση, η δυνατότητα μίσθωσης των περιοχών αξιολογήθηκε από πολλές απόψεις με το συμπέρασμα ότι οι εν λόγω κρατικές θαλάσσιες περιοχές ήταν κατάλληλες για υπεράκτια παραγωγή αιολικής ενέργειας, ανέφερε η κρατική υπηρεσία.

Για το έργο στα ανοιχτά του Πόρι, ο Φινλανδός προγραμματιστής Suomen Hyötytuuli Oy σχεδιάζει μια επέκταση του υπεράκτιου αιολικού πάρκου στο Tahkoluoto. Σε λειτουργία από το 2017, το αιολικό πάρκο Tahkoluoto ισχύος 44,3 MW είναι το πρώτο και μοναδικό σε λειτουργία υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Φινλανδίας.