Ανοδικά κινούνται σήμερα, Δευτέρα, οι τιμές του αργού χάρη στην πτώση της ισοτιμίας του δολαρίου, καθώς η αγορά σταθμίζει την επίδραση από τον περιορισμό της παραγωγής αλλά και την αρνητική επίδραση που είχε στη ζήτηση καυσίμων η πανδημία του COVID-19, ιδίως μετά την επαναφορά αρκετών περιοριστικών μέτρων στην Κίνα. Έτσι, το Brent διαπραγματευόταν στα 103,52 δολάρια το βαρέλι στις 14:30 μ .μ. ώρα Ελλάδος σημειώνοντας άνοδο 2,33%  ή 2,36 δολ. το βαρέλι σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίασης στα 101,16 δολάρια το βαρέλι

Ο αμερικανικός δείκτης αναφοράς WTI ήταν στα 99,41 δολάρια το βαρέλι την ίδια στιγμή, σημειώνοντας άνοδο 1,86% ή 1,82 δολ. το βαρέλι σε σχέση το κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίασης στα 94,57 δολάρια το βαρέλι. Ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την αξία ενός αμερικανικού δολαρίου έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων του γιεν Ιαπωνίας, της βρετανικής λίρας, του δολαρίου Καναδά, της σουηδικής κορόνας και του ελβετικού φράγκου, υποχώρησε από το υψηλότερο επίπεδο εδώ και πολλά χρόνια στο 107,88 σήμερα Δευτέρα, σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 0,17 %.

Η πτώση της αξίας του δολαρίου διευκολύνει τις χώρες που εισάγουν πετρέλαιο να αγοράσουν περισσότερες ποσότητες σε φθηνότερες τιμές σε δολάρια.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τους την περασμένη εβδομάδα, με το Brent να πέφτει κάτω από τα 98 δολάρια το βαρέλι λόγω των φόβων για οικονομική ύφεση. Η πρόσφατη άνοδος των μεγεθών για τον πληθωρισμό, η οποία ταυτόχρονα έπληξε τη ζήτηση πετρελαίου, έχει επίσης προκαλέσει ανησυχίες ότι η Fed, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ πιθανόν να αποφασίσει  αύξηση επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης στο τέλος της διήμερης συνεδρίασής της στις 27 Ιουλίου.

Ωστόσο, ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Κρίστοφερ Γουόλερ δήλωσε την Πέμπτη ότι υποστηρίζει χαμηλότερη αύξηση επιτοκίων, κατά 75 μονάδες βάσης αργότερα αυτόν τον μήνα.

Τέλος, οι ανησυχίες για την παραγωγή ήταν άλλος ένας παράγοντας που κράτησε ψηλά τις τιμές του πετρελαίου, καθώς τόσο ο ΟΠΕΚ όσο και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) προειδοποίησαν την περασμένη εβδομάδα ότι είναι πιθανό να υπάρχουν ελλείψεις προσφοράς εν μέσω ισχυρής ζήτησης. Εν τω μεταξύ, οι ανανεωμένες εστίες COVID-19 στην Κίνα, που απειλούν με διακοπή της ανάκαμψης της ζήτησης, συγκράτησαν πιθανές περαιτέρω αυξήσεις τιμών.