Πράσινο φως από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για έξι υπεράκτια αιολικά έργα σταθερής θεμελίωσης συνολικής ισχύος 8 GW για τη σύναψη Συμφωνίας Μίσθωσης με το Crown Estate (Βασιλική Εταιρεία). Τον Απρίλιο, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των κανονισμών για τους οικοτόπους - μια αξιολόγηση των πιθανών επιπτώσεων

στους πιο πολύτιμους περιβαλλοντικούς οικοτόπους στο Ηνωμένο Βασίλειο - το Crown Estate ειδοποίησε τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ουαλίας για την πρόθεσή του να προχωρήσει στην υλοποίηση των έργων του Γύρου 4.

Ο Υπουργός Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής έχει πλέον συμφωνήσει ότι το Crown Estate μπορεί να προχωρήσει με το σχέδιο ενώ η κυβέρνηση της Ουαλίας δεν έχει διατυπώσει αντιρρήσεις για την ειδοποίηση.

Τα έξι έργα περιλαμβάνουν το συγκρότημα 3GW Morgan and Mona της BP και της EnBW στη Θάλασσα της Ιρλανδίας και το χώρο 3GW της RWE Renewables στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής. Οι προγραμματιστές εξασφάλισαν τις μισθώσεις στη δημοπρασία του Γύρου 4 του περασμένου έτους.

Ο Dan Labbad, διευθύνων σύμβουλος της Crown Estate, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια κομβική στιγμή στο ταξίδι του Ηνωμένου Βασιλείου προς το καθαρό περιβαλλοντικό μηδέν, ενισχύοντας τον πιθανό αγωγό μελλοντικών υπεράκτιων αιολικών έργων και ''χτίζοντας'' ζωτικής σημασίας ανθεκτικότητα στον εγχώριο εφοδιασμό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».