Οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν ο παγκόσμιος ηγέτης στις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, καθώς οι υψηλές παγκόσμιες τιμές, η ευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση (λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και οι κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στη Μόσχα) και οι νέες εξαγωγικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ οδήγησαν σε αποστολές ρεκόρ, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ.

Η εξαγωγική ικανότητα LNG των ΗΠΑ ήταν κατά μέσο όρο 11,2 Bcf/d κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2022, ανέφερε η EIA σε έκθεση της 25ης Ιουλίου.

Η EIA εκτίμησε ότι η ικανότητα υγροποίησης φυσικού αερίου των ΗΠΑ ήταν κατά μέσο όρο 11,4 Bcf/ημέρα τον Ιούλιο, με μέγιστη χωρητικότητα 13,9 Bcf/ημέρα στις επτά μεγάλες εγκαταστάσεις εξαγωγής LNG: το Sabine Pass της Cheniere Energy Inc. στη Λουιζιάνα, το Berkshire Hathaway Inc. .-λειτουργεί το Cove Point στο Μέριλαντ, το Cheniere's Corpus Christi Liquefaction στο Τέξας, το Sempra's Cameron LNG στη Λουιζιάνα, το Elba Liquefaction της Kinder Morgan Inc. στη Γεωργία, το εργοστάσιο Freeport LNG Development LP στο Τέξας και το Venture Global LNG's Calcasieu Pass στη Λουιζιάνα. είπε το πρακτορείο.

Οι εκτιμήσεις χωρητικότητας ήταν σύμφωνες με τις προβλέψεις που έκανε η EIA τον Δεκέμβριο του 2021. Τότε, ο οργανισμός υπολόγισε ότι οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ σε πλήρη δυναμικότητα θα ξεπεράσουν τους παγκόσμιους ηγέτες Αυστραλία και Κατάρ, που εξάγουν 11,4 Bcf/ημέρα και 10,3 Bcf/d, αντίστοιχα. Η παγκόσμια ζήτηση για LNG εκείνη τη χρονική περίοδο της πρόβλεψης ήταν ήδη ισχυρή.

Οι περισσότερες από τις αποστολές του πρώτου εξαμήνου του 2022 από τις ΗΠΑ πήγαν στην Ευρώπη, όπου η ζήτηση για LNG έχει αυξηθεί λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια του εφοδιασμού μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου. Η κρίση στην Ουκρανία επιδείνωσε τη δυναμική της αγοράς που είχε δει τις προμήθειες φυσικού αερίου να περιορίζονται από τα μέσα του 2021. Οι τιμές αναφοράς του φυσικού αερίου στην Ευρώπη είναι αρκετές φορές υψηλότερες από ό,τι ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.