Μόσχα: «Ο Εξοπλισμός του Nord Stream Απαιτεί Επείγουσες Επισκευές Αλλά Μπορούμε να Συμβάλουμε Πολύ Λίγο…»

Μόσχα: «Ο Εξοπλισμός του Nord Stream Απαιτεί Επείγουσες Επισκευές Αλλά Μπορούμε να Συμβάλουμε Πολύ Λίγο…»
energia.gr
Δευ, 1 Αυγούστου 2022 - 19:46

Και νέα προβλήματα στη λειτουργία του Nord Stream επικαλείται η Μόσχα, ισχυριζόμενη, μάλιστα, ότι πολύ λίγο μπορεί να συμβάλει στις επείγουσες επισκευές που απαιτεί ο εξοπλισμός του αγωγού

«Υπάρχουν δυσλειτουργίες που απαιτούν επείγουσες επισκευές καθώς και ορισμένες τεχνητές δυσκολίες που προκλήθηκαν από τις κυρώσεις», δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αυτή η κατάσταση πρέπει να διορθωθεί και η Ρωσία μπορεί ελάχιστα να συμβάλει σε αυτό», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, η κατασκευάστρια εταιρεία της τουρμπίνας, η γερμανική Siemens Energy, ανέφερε ότι δεν έχει επιτόπια πρόσβαση στις τουρμπίνες και ότι δεν έχει λάβει ενημέρωση από την Gazprom σχετικά με ζημιές, επομένως πρέπει να υποθέσει ότι οι τουρμπίνες λειτουργούν κανονικά.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση τη Δευτέρα, ο ρωσικός κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός ανέφερε ότι η παραγωγή φυσικού αερίου της μειώθηκε κατά 12% στα 262,4 δισ. κυβικά μέτρα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο, ενώ οι εξαγωγές στις χώρες που δεν ανήκουν στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών έχουν μειωθεί κατά 35% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.