Η Νιγηρία Εξασφάλισε Δάνειο $1,5 δισ για Εργα Ηλιακής Ενέργειας από Τράπεζα των ΗΠΑ

Η Νιγηρία Εξασφάλισε Δάνειο $1,5 δισ για Εργα Ηλιακής Ενέργειας από Τράπεζα των ΗΠΑ
energia.gr
Τρι, 9 Αυγούστου 2022 - 12:48

Τι καλύτερο από το να εκμεταλλευτείς τον ήλιο στην Αφρική; Η Νιγηρία εξασφάλισε δάνειο ύψους $ 1,5 δισ., από την US-EXIM Bank για την ενίσχυση των υποδομών ηλιακής ενέργειας σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες στη χώρα. Ο CEΟ της αμερικανικής SUN Africa LLC, Adam Cortese, το αποκάλυψε μιλώντας με δημοσιογράφους μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας της εταιρείας με τον Πρόεδρο Muhammadu Buhari στην πρωτεύουσα Abuja.

Ο Cortese εξήγησε ότι το δάνειο ήταν μια διευκόλυνση από κυβέρνηση σε κυβέρνηση με ευνοϊκό επιτόκιο και διάκεια αποπληρωμής άνω των 20 ετών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Niger Delta Power Holding Company (NDPHC) θα κατέχει τα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία, όπως είπε, όχι μόνο θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια χαμηλού κόστους αλλά και θα επιτρέψουν στην εταιρεία να αποπληρώσει το δάνειο.

«Για άλλη μια φορά, πρόκειται για χρηματοδότηση από κυβέρνηση σε κυβέρνηση. Βασίζεται στην επιτυχία που είχαμε πρόσφατα στην Αγκόλα, όπου παραδώσαμε περίπου 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια για αποθήκευση και μεταφορά ηλιακών φωτοβολταϊκών», επανέλαβε ο Cortese.