Ο Νόμος Μπάιντεν θα Μπορούσε να Βοηθήσει τις ΗΠΑ να Φτάσουν τα 50GW Ηλιακής Παραγωγικής Ισχύος

Ο Νόμος Μπάιντεν θα Μπορούσε να Βοηθήσει τις ΗΠΑ να Φτάσουν τα 50GW Ηλιακής Παραγωγικής Ισχύος
energia.gr
Τρι, 23 Αυγούστου 2022 - 08:50

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 50 GW ηλιακής παραγωγικής ισχύος μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας με τη σωστή εφαρμογή κινήτρων που περιλαμβάνονται στον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο της χώρας για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA). Αυτό σύμφωνα με μια νέα ''λευκή βίβλο'' από τον εμπορικό οργανισμό Solar Energy Industries Association (SEIA), η οποία περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανία φωτοβολταϊκών

των ΗΠΑ μπορεί να κεφαλαιοποιήσει τη νέα πολιτική στήριξης και να δημιουργήσει μια κατασκευαστική βάση που να είναι ανταγωνιστική ως προς το κόστος αλλα ταυτόχρονα να εξασφαλίζει και επαρκή ζήτηση.

Σε νόμο που υπεγράφη από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο IRA περιλαμβάνει εκπτώσεις φόρου κατασκευής για φωτοβολταϊκά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων μονάδων, κυψελών, πλαισίων, φύλλων πολυπυριτίου κλπ.

Ως άμεσο αποτέλεσμα της νομοθεσίας, η SEIA αναμένει να δει σημαντικές νέες επενδύσεις σε εγχώριες ηλιακές μονάδες μέσα στα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, ακολουθούμενες από νέες επενδύσεις σε βάσεις, πλαίσια και κυψέλες σε διάστημα τριών έως πέντε ετών .

«Για πρώτη φορά, οι ΗΠΑ εφαρμόζουν βιομηχανική πολιτική που θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή παραγωγής καθαρής ενέργειας», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της SEIA Abigail Ross Hopper.

Σύμφωνα με τον εμπορικό οργανισμό, η νέα παραγωγική ικανότητα μπορεί να μειώσει δραματικά το κόστος αποστολής και εισαγωγής, απομονώνοντας τη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης των ΗΠΑ από την παγκόσμια διακοπή του εφοδιασμού και συμβάλλει στη διασφάλιση της αξιοπιστίας του δικτύου.