Οι αγορές κινούνται μεταξύ των ανησυχιών για τα συνεχιζόμενα ζητήματα από την πλευρά της προσφοράς και ενός εξασθενημένου οικονομικού περιβάλλοντος. Το αργό σημείωσε άνοδο εν μέσω ενδείξεων ισχυρής ζήτησης. Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν, με τα εμπορικά αποθέματα να μειώνονται κατά 3.282 kbbl την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Energy Information 

Administration(ΕΙΑ).Αυτό οφείλεται στις εξαγωγές ρεκόρ τόσο του αργού όσο και του διυλισμένου πετρελαίου. 

Περισσότερα από 11mb/d αναχώρησαν από τα λιμάνια των ΗΠΑ για τις αγορές του εξωτερικού, με το ντίζελ να καταγράφει το μεγαλύτερο άλμα. Τα κέρδη στις τιμές περιορίστηκαν εν μέσω προόδου στις διαπραγματεύσεις για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν. Η Ρωσία διερευνά επίσης τρόπους πώλησης αργού πετρελαίου με έκπτωση σε Ασιάτες αγοραστές ως απάντηση στις προσπάθειες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να επιβάλουν χάσμα τιμών. Η Ινδία είπε ότι θα ήθελε να δει μια ευρύτερη συναίνεση πριν υποστηρίξει ένα τέτοιο σχέδιο.

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο εκτινάχθηκε σε νέα υψηλά εν μέσω επιδείνωσης των ελλείψεων ενέργειας. Τα προθεσμιακά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των Κάτω Χωρών αυξήθηκαν έως και 13% για να διαπραγματευτούν πάνω από 300 ευρώ/MWh, επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί από τις πρώτες ημέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η αγορά αναμένεται να γίνει ακόμη πιο σφιχτή όταν η ρωσική Gazprom σταματήσει τις ροές φυσικού αερίου για τρεις ημέρες συντήρησης από τις 31 Αυγούστου. Ωστόσο, η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με λίγες εναλλακτικές λύσεις. Οι ροές φυσικού αερίου της Νορβηγίας θα παραμείνουν περιορισμένες τον Σεπτέμβριο λόγω προβλημάτων συντήρησης. Αυτό επιδεινώθηκε από την είδηση ​​ότι η επιστροφή του τερματικού σταθμού εξαγωγής LNG του Freeport θα καθυστερούσε. Η αρχική παραγωγή δεν αναμένεται πλέον μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, με καθυστέρηση άνω του ενός μήνα. Αυτό θα μπορούσε να αφαιρέσει κάποιο φορτίο LNG από την αγορά. Αυτό προκάλεσε κυματισμούς στην αγορά LNG της Βόρειας Ασίας, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της JKM να αυξάνονται κατά 17% στα 66,26 USD/MMBtu. Η κατάσταση του εφοδιασμού επιδεινώθηκε από αναφορές ότι η ρωσική Sakhalin Energy διέλυσε ένα φορτίο LNG σε έναν αγοραστή από τη Βόρεια Ασία λόγω όρων πληρωμής, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg.

Ανοδικά κινήθηκε το αλουμίνιο, με τις περικοπές της προσφοράς να αντισταθμίζονται εν μέρει από την επιδείνωση των προοπτικών ζήτησης. Οι τιμές αυξήθηκαν στις αρχές της συνεδρίασης, αφού η παραγωγός αλουμινίου Speira GmbH δήλωσε ότι σκέφτεται να μειώσει την παραγωγή στο γερμανικό μεταλλουργείο της στο 50% της παραγωγικής ικανότητας. Αυτό ακολουθεί τη γερμανική ισχύς που έφτασε σε ενδοημερήσιο υψηλό ρεκόρ EUR680/MWh νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Στην Κίνα, οι ελλείψεις ενέργειας περιορίζουν επίσης την προσφορά. Αξιωματούχοι από το Σετσουάν διέταξαν να κλείσουν όλα τα τοπικά χυτήρια αλουμινίου, μειώνοντας το 2,4% της συνολικής δυναμικότητας της χώρας. Ωστόσο, οι τιμές μειώθηκαν μετά από μια σειρά οικονομικών στοιχείων που υποδεικνύουν εξασθένηση της δραστηριότητας στις ΗΠΑ, την Ασία και την Ευρώπη. Η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο. Στην Ευρώπη, η ενεργειακή κρίση είναι δίκοπο μαχαίρι. Η οικονομική δραστηριότητα υποχώρησε τον Αύγουστο καθώς ο πληθωρισμός ρεκόρ μείωσε τη ζήτηση. Ωστόσο, η Aluminium Corp of China δήλωσε ότι οι πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης της Κίνας ενδέχεται να τεθούν σταδιακά σε ισχύ το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Το σιδηρομετάλλευμα κέρδισε καθώς η Κίνα έκανε σχέδια για σταθεροποίηση της ανάπτυξης. Το Κρατικό Συμβούλιο προετοιμάζει ένα πακέτο 19 σημείων, που περιλαμβάνει πάνω από 300 δισ. CNY για χρηματοοικονομικά εργαλεία. Το υπουργικό συμβούλιο δεσμεύεται επίσης να εγκρίνει έργα υποδομής. Αυτό προκύπτει από αναφορές νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τον τομέα των ακινήτων προσφέροντας 200 δισ. CNY σε ειδικά δάνεια για την ολοκλήρωση ημιτελών έργων.

Τέλος, ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός καθώς η αγορά σταθμίζει τις προοπτικές για τη νομισματική πολιτική ενόψει της ετήσιας συγκέντρωσης των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole. Η αποδυνάμωση της οικονομικής δραστηριότητας προκάλεσε ορισμένους να αγοράσουν πολύτιμα μέταλλα, σημειώνοντας πτώση έξι ημερών.