Οι αποστολές φωτοβολταϊκών μονάδων στις ΗΠΑ έφτασαν σε νέο υψηλό πέρυσι εν μέσω της συνεχιζόμενης ζήτησης για νέα ηλιακή ισχύ. Αυτό σύμφωνα με τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA) της χώρας, η οποία αποκάλυψε ότι οι αποστολές μονάδων το 2021 αυξήθηκαν κατά 32% από έτος σε έτος, φτάνοντας σε παραγωγική ικανότητα ρεκόρ 28,8 GW.

Οι αποστολές περιλαμβάνουν εισαγωγές αλλά και εξαγωγές με πάνελ εγχώριας παραγωγής. Πάντως το 80% των αποστολών μονάδων πέρυσι ήταν εισαγωγές, κυρίως από την Ασία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 49% των εισαγωγών μονάδων προέρχονταν από την Κίνα, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν και το Βιετνάμ. Το 22% ήταν από τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 14% από τη Μαλαισία. και 15% από άλλες χώρες.

Εν τω μεταξύ, η EIA δήλωσε ότι παρά το υψηλότερο κόστος υλικών πέρυσι, η μέση αξία των αποστολών ηλιακών μονάδων στις ΗΠΑ ήταν 0,34 $/kWp, 11% χαμηλότερη από το 2020.

Αυτό σύμφωνα με τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA) της χώρας, η οποία αποκάλυψε ότι οι αποστολές μονάδων το 2021 αυξήθηκαν κατά 32% από έτος σε έτος, φτάνοντας σε παραγωγική ικανότητα ρεκόρ 28,8 GW.