Η οργή μεταξύ των πελατών και των brokers του LME ήταν έκδηλη, όπως απεικονίστηκε σε εκατοντάδες μηνύματα στα social media, αφού λόγω της λειτουργίας της πλατφόρμας brokers και πελάτες ήσαν υποχρεωμένοι να εργάζονται από τα σπίτια τους «στερούμενοι της δυνατότητας να συμμετέχουν ενεργά στο εθνικό πένθος και την αποτίμηση φόρου τιμής και σεβασμού στην εκλιπούσα μονάρχη»
Από πλευράς διοίκησης του LME τα πράγματα εμφανίστηκαν ποιο απλά με εκπρόσωπο του να δηλώνει ότι ουδείς υποχρεώνει τα μέλη και τους «παίκτες» να είναι καθηλωμένοι στις οθόνες τους και να αφιερώνουν χρόνο σε συναλλαγές καθότι αυτό αποτελεί μια αυστηρά δική τους επιλογή και δεν μπορεί το χρηματιστήριο, που είναι μέρος διεθνούς δικτύου, να απενεργοποιήσει αίφνης την πλατφόρμα συναλλαγών εις ένδειξη πένθους. Η δήλωση αυτή ασφαλώς και δεν εμπόδισε το τεράστιο κύμα δυσαρέσκειας και κριτικής από τράπεζες ( που παρέμειναν κλειστές), οργανισμούς και πελάτες κατά της διοίκησης του LME. Με τους επικριτές να φέρουν ως παράδειγμα το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (London Stock Exchange) το οποίο, αν και διεθνοποιημένο, παρέμεινε εντελώς κλειστό για συναλλαγές κάθ όλη την διάρκεια της περασμένης Δευτέρας.
Να σημειωθεί ότι εδώ και μερικά χρόνια ιδιοκτησιακά το LME ανήκει στο Κινεζικό οργανισμό Hong Kong Exchanges and Clearing που ασφαλώς δεν έχει και κανένα λόγο να θρηνεί για την εκδημία της Βασίλισσας Ελισάβετ.
Όπως πικρόχολα ανέφερε ανώτερο στέλεχος μεγάλης χρηματιστηριακής εταιρείας « το απαράδεκτο αυτό γεγονός δεν θα είχε συμβεί στην προ HKEC εποχή»