Volkswagen: Σκέφτεται να Mεταφέρει την Παραγωγή από τη Γερμανία Λόγω Έλλειψης Φυσικού Αερίου

Volkswagen: Σκέφτεται να Mεταφέρει την Παραγωγή από τη Γερμανία Λόγω Έλλειψης Φυσικού Αερίου
energia.gr
Παρ, 23 Σεπτεμβρίου 2022 - 13:23

Η Volkswagen μπορεί να μεταφέρει την παραγωγή από τη Γερμανία και την Ανατολική Ευρώπη, αν συνεχιστεί η έλλειψη φυσικού αερίου, στο τελευταίο σημάδι ότι η ενεργειακή κρίση που ξεκίνησε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, απειλεί να ανατρέψει το βιομηχανικό τοπίο της Ευρώπης. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη ανακοίνωσε ότι η μεταφορά της παραγωγής ήταν

μία από τις διαθέσιμες επιλογές για την ίδια μεσοπρόθεσμα, εάν οι ελλείψεις φυσικού αερίου διαρκέσουν πολύ περισσότερο από αυτόν τον χειμώνα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει μεγάλα εργοστάσια στη Γερμανία, στην Τσεχία και στη Σλοβακία, χώρες οι οποίες είναι μεταξύ όσων εξαρτώνται περισσότερο από το ρωσικό αέριο.

"Ως μεσοπρόθεσμες εναλλακτικές, εστιάζουμε σε μεγαλύτερες τοποθεσίες, μετεγκατάσταση της παραγωγικής ικανότητας ή τεχνικές εναλλακτικές, παρόμοιες με αυτές που είναι ήδη συνηθισμένη πρακτική στο πλαίσιο των προκλήσεων που σχετίζονται με τις ελλείψεις ημιαγωγών και άλλες πρόσφατες διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας", ανέφερε ο επικεφαλής της Volkswagen, Geng Wu.

Ενώ δήλωσε ότι είχε κάνει τις "καλύτερες δυνατές" προετοιμασίες για ελλείψεις φυσικού αερίου για αυτόν τον χειμώνα, η Volkswagen τόνισε ότι ανησυχεί για τις επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου στους προμηθευτές.

"Οι πολιτικοί πρέπει επίσης να περιορίσουν την για την ώρα ανεξέλεγκτη έκρηξη των τιμών αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας. Διαφορετικά, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που απαιτούν υψηλή ενέργεια, θα έχουν μεγάλα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και θα πρέπει να μειώσουν ή να σταματήσουν την παραγωγή", αναφέρει ο επικεφαλής εξωτερικών σχέσεων της Volkswagen.

capital.gr