Φινλανδία: Κοινοπραξία Prime Capital-CPC Finland για την Κατασκευή και Λειτουργία Εργοστασίου Πράσινου Υδρογόνου 1GW

Φινλανδία: Κοινοπραξία Prime Capital-CPC Finland για την Κατασκευή και Λειτουργία Εργοστασίου Πράσινου Υδρογόνου 1GW
energia.gr
Τετ, 28 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:36

Η Prime Capital ιδρύει μια κοινοπραξία για την κατασκευή και λειτουργία μιας πράσινης μονάδας υδρογόνου και μεθανίου στη Φινλανδία, συνολικής ισχύος άνω του 1GW. Το Ταμείο Prime Green Energy Infrastructure Fund (PGEIF), το οποίο διαχειρίζεται η Prime Capital, έχει συνάψει κοινοπραξία με την CPC Finland για την ανάπτυξη του έργου με ισχύ ηλεκτρόλυσης 200 MW κοντά στο Kristinestad.

Η κατασκευή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2024 και η CPC Finland θα παράσχει 600 MW έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην κοινή επιχείρηση που θα καλύπτουν τουλάχιστον το 80% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας του σταθμού PtX. Η διαδικασία αδειοδότησης του εργοστασίου PtX έχει ήδη ξεκινήσει, με την έναρξη λειτουργίας να έχει προγραμματιστεί για το 2025.

«Η σκανδιναβική αγορά πράσινου υδρογόνου/power-to-X έχει σημαντικές δυνατότητες αγοράς υπό το πρίσμα της αυξανόμενης ζήτησης υδρογόνου και συνθετικών καυσίμων στην Ευρώπη, η οποία επιταχύνθηκε ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

«Με την καθιερωμένη παρουσία μας σε αυτές τις αγορές, έχουμε ισχυρές δυνατότητες να γίνουμε σημαντικός παίκτης σε αυτό το νέο κύμα στην ευρωπαϊκή αγορά ενεργειακής μετάβασης», δήλωσε ο Mathias Bimberg, Επικεφαλής Υποδομής στην Prime Capital.