Οικονόμου: Ο Έλληνας Καταναλωτής Πληρώνει το Ηλεκτρικό Ρεύμα Κάτω Από το Μέσο Όρο των Ευρωπαίων Καταναλωτών

Οικονόμου: Ο Έλληνας Καταναλωτής Πληρώνει το Ηλεκτρικό Ρεύμα Κάτω Από το Μέσο Όρο των Ευρωπαίων Καταναλωτών
energia.gr
Τετ, 28 Σεπτεμβρίου 2022 - 17:38

Ο Έλληνας καταναλωτής πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα κάτω από το μέσο όρο που τον πληρώνει ο ευρωπαίος πολίτης, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση και την στήριξη των πολιτών

«Αυτό είναι μια πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται με βάση στοιχεία, όχι δικά μας, αλλά ευρωπαϊκών Ινστιτούτων, ακόμη και θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Στα καύσιμα και το φυσικό αέριο, επίσης υπήρξαν παρεμβάσεις. Θα υπάρξουν και παρεμβάσεις για να πέσει και η τιμή στην αντλία του πετρελαίου θέρμανσης. Για το φυσικό αέριο ανακοινώθηκε από τη ΔΕΠΑ μια παρέμβαση, που και εκεί θα υπάρχουν σημαντικές εκπτώσεις στα νοικοκυριά» είπε και πρόσθεσε: «Όταν οι αγορές λειτουργούν στρεβλά, όπως η αγορά φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό, οφείλεις να στηρίζεις τον κόσμο για να μπορεί να ανταπεξέλθει».

Τέλος, αφού υπογράμμισε ότι δεκαπέντε χώρες συγκρότησαν ένα μπλοκ σχετικά με την επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, είπε «το σημαντικό είναι ότι σε αυτές τις 15 χώρες είναι και η Γαλλία, μια μεγάλη δύναμη της Ευρώπης. Θυμάστε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πρωτοστατήσει στην προσπάθεια αυτή. Πρέπει να αντιληφθεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι οφείλει να κινηθεί πιο γρήγορα, με ουσιαστικά μέτρα και παρεμβάσεις».