Munich Re: Aυστηρότερες Πολιτικές για Επενδύσεις και Ανάληψη Έργων Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου από τον Απρίλιο του 2023

Munich Re: Aυστηρότερες Πολιτικές για Επενδύσεις και Ανάληψη Έργων Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου από τον Απρίλιο του 2023
energia.gr
Δευ, 10 Οκτωβρίου 2022 - 13:42

Η Munich Re, η μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα, αυστηρότερες πολιτικές για επενδύσεις και ανάληψη έργων πετρελαίου και φυσικού αερίου, αποσπώντας επαίνους από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές. Η γερμανική αντασφαλιστική εταιρεία ανέφερε στον ιστότοπό της ότι από τον Απρίλιο του 2023 δεν θα επενδύει ούτε θα ασφαλίζει έργα που αφορούν νέα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου ή νέες υποδομές πετρελαίου μεσαίου ρεύματος.

 

Οι ασφαλιστές τα τελευταία χρόνια έχουν αυστηροποιήσει τις ασφαλιστικές και επενδυτικές πολιτικές για να αποκλείσουν ορισμένες ρυπογόνες βιομηχανίες από τις δραστηριότητές τους, αλλά κατά καιρούς δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των ακτιβιστών.

Οι αυστηρότερες πολιτικές τείνουν να επικεντρώνονται κυρίως στον άνθρακα, ενώ οι πολιτικές για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο έχουν καθυστερήσει.

Η καμπάνια Insure Our Future ανέφερε ότι η κίνηση της Munich Re ήταν «ένα σημαντικό βήμα και ένα σαφές μήνυμα προς την παγκόσμια ασφαλιστική αγορά».

Η Munich Re ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα ασφαλίσει ούτε θα επενδύσει σε νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση πετρελαίου.