Η Eni ξεκίνησε την παραγωγή σε δύο κοιτάσματα φυσικού αερίου βάση του συμβολαίου της στο Berkine Sud στην Αλγερία. Η ιταλική εταιρεία είπε ότι θα προσθέσει τη νέα παραγωγή στο συμβόλαιό της με το Berkine Nord και στη συνέχεια στην ευρωπαϊκή αγορά. Ξεκίνησε τα δύο πεδία μόλις έξι μήνες μετά τη συμφωνία του συμβολαίου.

Η νέα άδεια είναι η πρώτη που αρχίζει να παράγει βάσει του νέου νόμου για τους υδρογονάνθρακες, 19-13.

Η Eni και η Sonatrach παράγουν 1 εκατομμύριο κυβικά μέτρα την ημέρα από το Berkine Sud και περίπου 4.000 βαρέλια την ημέρα σχετικών υγρών. Στοχεύει να αυξήσει αυτό το ποσό στα 2 mcm ημερησίως μέχρι το τέλος του έτους, κάτι που θα βοηθήσει την εγκατάσταση Menzel Ledjmet East (MLE) να φτάσει σε χωρητικότητα 11 mcm ανά ημέρα.

Η Sonatrach και η Eni υπέγραψαν την άδεια Berkine Basin τον Δεκέμβριο του 2021. Καλύπτει 7.880 τετραγωνικά χιλιόμετρα νότια της λεκάνης. Η Eni είπε ότι το έργο περιλαμβάνει επένδυση 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μιλώντας τότε, ο διευθύνων σύμβουλος της Eni Claudio Descalzi είπε ότι η συμφωνία δεσμεύει τις δύο πλευρές να «επιταχύνουν την ανάπτυξη του έργου». Σημείωσε επίσης τους στόχους απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Η ιταλική εταιρεία έκλεισε πρόσφατα συμφωνία για να αγοράσει τα συμφέροντα της BP στην Αλγερία, στο In Amenas και στο In Salah. Στα τέλη του 2021, η Eni παρήγαγε 95.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα στην Αλγερία και αναμένει να το αυξήσει σε περισσότερα από 120.000 βαρέλια ημερησίως το 2023.

Η Sonatrach ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των επαναδιαπραγματεύσεων για την τιμή του φυσικού αερίου με την ισπανική Naturgy την περασμένη εβδομάδα. Η σύμβαση καλύπτει παραδόσεις μέσω του αγωγού Medgaz.

Οι δυο τους δεν αποκάλυψαν τους νέους όρους τιμολόγησης. Η Sonatrach το περιέγραψε ως αναθεώρηση υπό το πρίσμα των εξελίξεων της αγοράς και ότι τα συμβόλαια ήταν ισορροπημένα σε βάση «win-win».

Η Sonatrach υπέγραψε επίσης πρόσφατα τροποποιημένα συμβόλαια με την Enel.