Ρωσία: Συλλήψεις «Αρκετών Ατόμων» Μετά Από Αποτυχημένη Επίθεση Κατά του Αγωγού Turkstream

Ρωσία: Συλλήψεις «Αρκετών Ατόμων» Μετά Από Αποτυχημένη Επίθεση Κατά του Αγωγού Turkstream
energia.gr
Πεμ, 13 Οκτωβρίου 2022 - 15:53

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις «αρκετών ατόμων» μετά από αποτυχημένη επίθεση κατά του αγωγού Turkstream, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, τις πληροφορίες του οποίου επικαλείται το Reuters

«Κάποιες δυνάμεις, την πιθανή προέλευση αυτών των δυνάμεων υπαινίχθηκε ο Πούτιν, (...) έχουν ήδη επιχειρήσει να πλήξουν τον Turkish Stream. Συνελήφθησαν σαμποτέρ, συνελήφθησαν πολλά άτομα. Ήθελαν να τον ανατινάξουν. Στο έδαφός μας, στην ξηρά», είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, στους δημοσιογράφους την Πέμπτη.

Η Ρωσία έχει ανακοινώσει πως αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας στον αγωγό Turkstream,  ο οποίος μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Τουρκία, μετά τις δολιοφθορές στους αγωγούς Nord Stream και μια διαρροή στον αγωγό Druzhba στην Πολωνία.

Προ ημερών και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να ανατινάξουν ένα από τα τμήματα του Turkish Stream.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η Ευρώπη στερείται στην πραγματικότητα τη δυνατότητα, ακόμα κι αν χρειαστεί, να αγοράσει ρωσικό φυσικό αέριο, ο Turkish Stream είναι η μόνη αξιόπιστη διαδρομή, οπότε ο Πούτιν πρότεινε στον Τούρκο συνάδελφό του Ταγίπ Ερντογάν να κατασκευάσει έναν κόμβο φυσικού αερίου.

«Ο κόμβος φυσικού αερίου είναι πραγματικά ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Κοιτάξτε, υπήρξαν τρομοκρατικές επιθέσεις και πράγματι η Ευρώπη στερείται στην πραγματικότητα τη δυνατότητα, ακόμα κι αν χρειαστεί, να αγοράσει το φυσικό αέριό μας», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Βλ. Σχετικά: Πολωνία-PERN: Διαρροή στον Αγωγό Πετρελαίου της Ντρούζμπα

Πούτιν: Μπορούμε να Στείλουμε Αέριο στην ΕΕ Μέσω Nord Stream 2 και να Δημιουργήσουμε Κόμβο στην Τουρκία – Οι ΗΠΑ Πίσω Από τις Εκρήξεις

Η Σουηδία Απορρίπτει το Αίτημα της Ρωσίας για Διαφάνεια στις Έρευνες για τις Διαρροές στους Nord Stream