Αμερικανός Στρατηγός: «Για Σχετικά Λίγα Χρήματα προς το Συμφέρον των ΗΠΑ, Δεν Πεθαίνουν Αμερικανοί στον Πόλεμο με τη Ρωσία, Αλλά Ουκρανοί»

Αμερικανός Στρατηγός: «Για Σχετικά Λίγα Χρήματα προς το Συμφέρον των ΗΠΑ, Δεν Πεθαίνουν Αμερικανοί στον Πόλεμο με τη Ρωσία, Αλλά Ουκρανοί»
energia.gr
Σαβ, 15 Οκτωβρίου 2022 - 12:56

Ο Αμερικανός στρατηγός Jack Keane παραδέχτηκε πως «μόνο για 66 δισ. δολάρια, βάλαμε την Ουκρανία σε πόλεμο με τη Ρωσία», όπως αναφέρει σε πρόσφατο δημοσίευμά του το warnews247.gr

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του στο κανάλι Fox News (βλ. εδώ), οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επενδύσει περίπου 66 δισ. δολάρια στο καθεστώς του Κιέβου από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, τα οποία βοήθησαν να εξοπλίσει την Ουκρανία και να δημιουργήσει την τοπική κοινωνία για πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο τετράστερος στρατηγός ανέφερε ότι «οι επενδύσεις στην Ουκρανία σήμερα είναι πολύ κερδοφόρες, διότι για σχετικά λίγα χρήματα προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν πεθαίνουν Αμερικανοί στον πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά Ουκρανοί».

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, «οι ομολογίες του πρώην αρχηγού του επιτελείου του αμερικανικού στρατού είναι τόσο κυνικές και ειλικρινείς που χτυπούν σκληρά όλους τους ειρηνιστές και τους υποστηρικτές μιας ειρηνικής διευθέτησης της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Τα ερωτήματα για το ποιος επιτέθηκε πρώτος και γιατί αυτό είναι απαραίτητο εξαφανίζονται από μόνα τους».

Αναλυτικότερα, ο στρατηγός Jack Keane αναφέρει:

«Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι αμφιβάλλουν για την ορθότητα των δαπανών μας σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

Αλλά έχουμε έναν προϋπολογισμό 6 τρισ. δολαρίων και, στην πραγματικότητα, είναι αρκετές εκατοντάδες δισ. περισσότερα.

Επενδύσαμε ψίχουλα στην Ουκρανία, μόνο 66 δισεκατομμύρια το χρόνο.

Αυτό είναι το 1,1% του προϋπολογισμού.

Και έχουμε δυσανάλογα μεγάλα οφέλη…

Η Ουάσιγκτον μπόρεσε να κάνει το κύριο πράγμα, να δημιουργήσει έναν σοβαρό αντίπαλο για τη Μόσχα στα σύνορα της Ρωσίας, ο οποίος θα πρέπει να εμποδίσει τη ρωσική ηγεσία να ακολουθήσει μια πολιτική επιρροής στην Ανατολική Ευρώπη, ειδικά στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

Αυτό θα τους στερήσει την ευκαιρία υπό τον Πούτιν να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους, πώς να πάρουν πίσω, για παράδειγμα, μερικές από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Και, αν αυτό συνέβαινε, και η Ρωσία εξακολουθούσε να καταλαμβάνει κάποια πρώην δημοκρατία της ΕΣΣΔ, τότε το ΝΑΤΟ θα άρχιζε έναν πόλεμο.

Η κλίμακα αυτού του πολέμου θα ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτό που συμβαίνει τώρα.

Και οι κίνδυνοι των πυρηνικών θα ήταν πολύ μεγαλύτεροι.

Και οι συνέπειες μιας τέτοιας σύγκρουσης είναι εντελώς ακατανόητες και όχι προφανείς για καμία πλευρά.

Αυτό είναι που αποφεύγαμε σε όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ενός συμβατικού πολέμου μεταξύ δύο πυρηνικών δυνάμεων.

Επομένως, μια τέτοια επένδυση, ειδικά σε Ουκρανούς, που πολεμούν τη Ρωσία για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι πολύ κερδοφόρα», τονίζει ο Αμερικανός στρατηγός.