ΗΠΑ: Ορίστηκαν Δύο Περιοχές στον Κόλπο του Μεξικού για Υπεράκτια Αιολικά Έργα

ΗΠΑ: Ορίστηκαν Δύο Περιοχές στον Κόλπο του Μεξικού για Υπεράκτια Αιολικά  Έργα
energia.gr
Τετ, 2 Νοεμβρίου 2022 - 13:16

Το US Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) έχει ορίσει δύο Περιοχές Αιολικής Ενέργειας (WEA) στον Κόλπο του Μεξικού για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων, με δυνατότητα παραγωγής αρκετής καθαρής ενέργειας για την τροφοδοσία σχεδόν τριών εκατομμυρίων κατοικιών. Το πρώτο WEA βρίσκεται περίπου 24 ναυτικά μίλια από την ακτή του Galveston του Τέξας. Η έκταση είναι συνολικά 508.265 στρέμματα και έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτήσει 2,1 εκατομμύρια σπίτια. Η δεύτερη τοποθεσία

βρίσκεται περίπου 56 ναυτικά μίλια από την ακτή της λίμνης Charles, Λουιζιάνα. Η έκταση είναι συνολικά 174.275 στρέμματα και έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτήσει με ρεύμα περισσότερες από 740.000 κατοικίες.

Η BOEM μείωσε ελαφρώς το μέγεθος των WEA από τις πρόχειρες εκδόσεις τους για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από το Υπουργείο Άμυνας και την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ σχετικά με τη ναυτιλία, τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

«Αυτές οι δύο περιοχές αιολικής ενέργειας αντιπροσωπεύουν συναρπαστική πρόοδο προς την πραγματοποίηση της πρώτης πώλησης υπεράκτιας αιολικής μίσθωσης στον Κόλπο του Μεξικού, όπου υπάρχει μια ώριμη βιομηχανική βάση και η τεχνογνωσία για την προώθηση της ενεργειακής ανάπτυξης στην OCS. Η Περιφέρεια μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια του έθνους μας για να υποστηρίξει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή», δήλωσε η Amanda Lefton, Διευθύντρια της BOEM.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η BOEM άρχισε να προετοιμάζει ένα προσχέδιο περιβαλλοντικής αξιολόγησης (EA) για τις υπεράκτιες αιολικές δραστηριότητες στα ομοσπονδιακά ύδατα του Κόλπου του Μεξικού.