Η Πολιτεία της Ουάσιγκτον θα απαιτήσει αντλίες θερμότητας στον οικιστικό κώδικα δόμησης. Το Συμβούλιο Οικοδομικού Κώδικα (SBCC) στις 4 Νοεμβρίου ψήφισε να συμπεριλάβει τις αντλίες θερμότητας σε μια ενημέρωση του οικιακού ενεργειακού κώδικα της πολιτείας. Το SBCC απαιτούσε αντλίες θερμότητας νωρίτερα το 2022, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν όλα τα νέα εμπορικά και οικιστικά κτίρια θα βασίζονται στην ηλεκτρική ενέργεια για πρωτογενή θέρμανση χώρων και νερού μόλις τεθούν σε ισχύ οι κώδικες τον Ιούλιο του 2023.

Η ενημέρωση του οικιακού κώδικα είναι μια νίκη για τις τοπικές κυβερνήσεις και τους ακτιβιστές για το κλίμα που επιδιώκουν να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση φυσικού αερίου. Επί του παρόντος, οι πόλεις έχουν εξουσία μόνο να τροποποιούν τον εμπορικό κώδικα της πολιτείας της Ουάσιγκτον, ο οποίος καλύπτει μεγάλα συγκροτήματα διαμερισμάτων. Αρκετές πόλεις έχουν ασκήσει αυτήν την εξουσία, αλλά οι τοπικές κυβερνήσεις περίμεναν από το κράτος να παράσχει μία διάταξη για την υποχρεωτική χρήση αντλιών θερμότητας σε μονοκατοικίες και χαμηλές πολυκατοικίες.

Οι αντλίες θερμότητας, οι οποίες ρυθμίζουν την εξωτερική ή υπόγεια θερμική ενέργεια για θέρμανση και ψύξη εσωτερικών χώρων, είναι πιο ενεργειακά αποδοτικές από τον τυπικό εξοπλισμό θέρμανσης αερίου, αν και η απόδοση της αντλίας θερμότητας με πηγή αέρα μειώνεται σε ακραίο κρύο.