Προσχέδιο για την Ανάπτυξη Υπεράκτιων ΑΠΕ Παρουσίασε η Κυβέρνηση της Βόρεια Ιρλανδίας

Προσχέδιο για την Ανάπτυξη Υπεράκτιων ΑΠΕ Παρουσίασε η Κυβέρνηση της Βόρεια Ιρλανδίας
energia.gr
Παρ, 23 Δεκεμβρίου 2022 - 12:16

Το Υπουργείο Οικονομίας της Βόρειας Ιρλανδίας (DfI) προχώρησε στη δημοσίευση ενός προσχεδίου για τις Υπεράκτιες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (OREAP) που καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα παρέχει δυναμικότητα 1 GW έως το 2030. Το προσχέδιο περιγράφει 22 ενέργειες που προτάθηκαν από την κυβέρνηση για να καταστεί δυνατή η εφαρμογή βασικών διαδικασιών όπως η μίσθωση και ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη νέων έργων.

 

Αυτά περιλαμβάνουν μια προτεινόμενη ενημέρωση της Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Αξιολόγησης (SEA) και της Αξιολόγησης Κανονισμών Ενδιαιτημάτων (HRA) του 2012 των υπεράκτιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Ιρλανδίας, καθώς και τη θέσπιση ενός νέου καθεστώτος παροπλισμού για μελλοντικά αιολικά πάρκα.

Το προσχέδιο αναφέρει ότι το DfI θα αρχίσει να σχεδιάζει έναν μελλοντικό γύρο μίσθωσης για υπεράκτιες αιολικές εξελίξεις το 2023 και θα προσπαθήσει να οργανώσει μια νέα ομάδα εργασίας για να εξετάσει τις ρυθμίσεις υπεράκτιας μεταφοράς και την ανάπτυξη σχετικών δικτύων.

Θα συντάξει επίσης Μνημόνιο Συναντίληψης με το Υπουργείο Υποδομών και το Υπουργείο Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικών Υποθέσεων για να διασφαλίσει ότι τα υπεράκτια έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δίνονται προτεραιότητα μέσω διαδικασιών έγκρισης σχεδιασμού.

Αρχισε επίσης μια διαβούλευση για το προσχέδιο OREAP για να δοθεί η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να  καταθέσουν τα σχόλια τους σχετικά με τις προτάσεις της κυβέρνησης.